09-05-2012
|
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Uslanmamdan Mutfak Menüsü
Minik Pizzalar Ve Kahvaltı Salatası

haftasonu kahvaltılar için iki farklı şey yaptım, biri ev pizzası, ikincisi kahvaltı salatası ikisinin de yapımı çok basit, minik pizzalar için evde pizzanıza koyabileceğiniz ne varsa karıştırıyorsunuz; dilimlenmiş zeytin, doğranmış domates, sivri biber, kaşar peyniri rendesi ve baharatlar sonra bu karışımı üzerini zeytinyağı ile yağladığınız ekmeklerin üzerine sürüyor ve 180C fırında 5-10 dk pişiriyorsunuz pizzanız hazır!
ikinci tarif bir salata, aslında önce yumurtalı ekmek tarifi için kaşar peyniri rendelemiştim ama tarifte yazılı galete ununu evde bulamayınca bende kaşar peynirleri böyle değerlendirmeye karar verdim rendelenmiş peyniri bir kaseye alıyorsunuz içine bir salatalık ve bir domates doğruyorsunuz üzerine tuz, zeytin yağı, kırmızı biber ve kekik serpiyorsunuz nefis!
Katmer Tatlısı

Malzemeler:
Hamuru:
1 yumurta
3,5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
150gr tereyağı
Kızartmak için:
750ml sıvıyağ (daha az veya çok olabilir)
Şerbeti:
4 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
yarım limon
Hazırlanması:
Şerbeti için şekerle suyu kaynatın Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp soğutun
Hamur malzemelerinden kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın Altı parçaya ayırın Her birini 15cm çapında açın 100gr tereyağını eritip (malzemelerden ayrıca) her parçayı yağlayıp üst üste koyun (en üstü yağlanmayacak) Yağ biraz donunca merdaneyle inceltip (35-40cm çapında) yufka haline getirin Rulo şeklinde sarın 10-15 dakika buzlukta ardından 30 dakika buzdolabının alt gözünde bekletin 1 parmak eninde verev veya yuvarlak şekilde kesip kızgın yağda kızartın
Kızarttığınız tatlıları anında soğuk şerbete atın Şerbetin içinden alıp hindistan cevizi, ceviz veya fıstık serperek servis yapabilirsiniz
Kivili Kup

(10 adet kup)
4 kivi
1 paket vanilyalı puding
1 5 su bardağı süt
Portakal peltesi için
3 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
3 5 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
Süsleme için:
File badem
Çikolata kırığı
Sütle vanilyalı pudingi karıştırıp pişirin Kivileri büyük küpler halinde doğrayın, puding iyice soğuduktan sonra içine katın (Ben kivileri robottan geçirip pudinge kattım böyle yaptığınızda pudingin tamamının güzel yeşil bir rengi oluyor ama tadı ekşi oluyor, özellikle de puding tamamıyla soğumadan koyduysanız, bu yüzden doğramak daha iyi )
Kupları yarısına kadar doldurup buzdolabında yarım saat kadar bekletin
Pelte malzemeleri karıştırın, tencerede pişirin Koyulaşınca soğuyan vanilyalı pudingin üzerine 3’er çorba kaşığı koyun File badem ve kırık çikolatayla süsleyin
|
|
|
|