09-05-2012
|
#42
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Uslanmamdan Mutfak Menüsü
Yoğun Çikolata Dilimleri

Malzemeler:
150gr tereyağı, küçük küplere bölünmüş
240gr bitter çikolata, parçalanmış (ben Gusti %70 kakaolu kullandım)
1 su bardağından biraz az toz şeker
3 yumurta, hafifçe çırpılmış
1 paket vanilya
dörtte üç su bardağı un
yarım su bardağı yoğurt
1 paket fındıklı çikolata, parçalanmış (ben Ece kullandım)
Hazırlanması:
Kare borcamı yağlayıp yağlı kağıt serin (Yağlı kağıt yoksa yağlanmış bir alüminyum folyo da olur )
Tereyağını ve çikolatayı bir tavaya alın Düşük ısıda karıştırarak (kaynamasına fırsat vermeden) eritin
Eriyen çikolata ılınınca şekeri, yumurtayı ve vanilyayı ekleyip karıştırın Unu eleyin, yoğurdu ve fındıklı çikolatayı ilave edin (Eğer karışım çok sulu gelirse azar azar un ekleyin ancak kek kadar yoğun olmamasına özen gösterin )
Karışımı kare bir borcama yayın Orta sıcaklıktaki fırında batırdığınız bıçak temiz çıkana kadar pişirin (Tarifte dikdörtgen borcama koyup 40 dak + üzerini kapatıp 20 dak daha pişirin deniliyordu, benimki 175C fanlı fırında 20 dakikada pişti  )
Üç Renkli Börek

Malzemeler
4 yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
2 havuç, rendelenmiş ve hafif tuzlanmış
250gr pastırma
1/2 kg ıspanağın yaprakları, suyu iyice süzülmüş ve hafif tuzlanmış
üstüne sürmek için yumurta sarısı
Hazırlanması:
Birinci yufkayı masaya serip yağlayın İkinci yufkayı üzerine serip yağlayın Havucu ikinci yufkanın üzerine yayın
Üçüncü yufkayı havuçların üzerine serip yağlayın Ispanağın yapraklarını bütün olarak üçüncü yufkanın üzerine yayın Dördüncü yufkayı serip yağlayın Pastırmaları bütün olarak dördüncü yufkanın üzerine dizin
Yufkanın kenarlarını hafifçe içe katlayın (içi kenarlardan taşmasın), daha sonra yufkayı rulo şeklinde sarıp ikiye bölün
İki ruloyu yağlanmış tepsiye koyun, üzerine yumurta sürüp 180C fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Patates Pizzası

Malzemeler:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan, yemeklik doğranmış
3-4 sivri biber, doğranmış
4 patates, soyulup küp küp doğranmış
3 uzun sosis, 1 parmak sucuk, doğranmış
2 çay bardağı kaşar peyniri, rendelenmiş
tuz, karabiber, pulbiber
Hazırlanması:
Zeytin yağında soğan ve biberi öldürün Sosisi ve sucuğu ekleyip
Patatesleri ekleyip 1-2 kez karıştırın Tuzu ve baharatları ekleyin Arada karıştırarak patatesler pişene kadar bekleyin
Malzemeyi fırın kabına alın, üzerine kaşarı yayıp 200C'de kaşarlar eriyene kadar pişirin
|
|
|