Yalnız Mesajı Göster

Uslanmamdan Mutfak Menüsü

Eski 09-05-2012   #44
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Uslanmamdan Mutfak Menüsü




Kuru Bamya



malzemeler:

100gr kuru bamya
1,5 limonun suyu
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 baş kuru soğan, yemeklik doğranmış
2 sivribiber, doğranmış
1 havuç, küp küp doğranmış
2 domates, kabukları soyulup küp küp doğranmış
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1-1,5 litre su
150-200gr kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
hazırlanması:

bir tencereye 1,5 lt suyu, 100gr bamyayı, yarım limonun suyunu ve 2 yemek kaşığı siraaai koyun bamyaları haşlayıp suyunu süzün ve iplerinden ayırın
bir tencerede soğan, biber ve havuçları 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun
domatesleri ve salçayı ekleyip domatesler ölene kadar kavurun
tencereye 1-1,5 litre suyu ve1 limonun suyunu ekleyip kaynamaya bırakın su kaynarken diğer yandan kıyma tuz ve karabiber ile fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın
köfteleri kaynayan suya atıp bir taşım kaynatın kaynayınca bamyaları ekleyin bamyalar yumuşayana kadar pişirip (yaklaşık 15 dakika) 1 tatlı kaşığı tuz ilavesi ile servis yapın
eğer normal bir günde yenecekse bu yemek ana yemek olarak servis yapılabilir bir davette de ara yemek olarak sunulabilir

Kuru Yemişli Yoğurt



malzemeler:

3 su bardağı yoğurt, 2 saat süzdürülmüş
5 yemek kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı ceviz, dövülmüş
3 yemek kaşığı kuru dut
3 yemek kaşığı kuru üzüm
1 yemek kaşığı fındık, dövülmüş
1 yemek kaşığı badem, dövülmüş
3 yemek kaşığı tahin, oda sıcaklığında
3 yemek kaşığı pekmez
1 tutam tarçın
1 yemek kaşığı antep fısıtığı, dövülmüş
hazırlanması:

1 yoğurdun yarısını 6 adet bardağa paylaştırın

2 geniş bir tavada 3 yemek kaşığı tereyağını eritin cevizleri, dutları, kuru üzümleri, fındıkları ve bademleri tavaya ekleyin hafif yüksek ısıda -arada tavayı sallayarak- kavurun (bu sırada yağ tavanın kenarlarından kahverengileşmeye başlayacaktır) tahini ve 2 yemek kaşığı pekmezi ilave edin tavanın altını kapatın, karışımı bardaklara paylaştırın üzerlerine kalan yoğurdu ekleyin

3 kalan tereyağını tavada eritin kalan pekmezi ve bir tutam tarçını ilave edin yoğurdun üzerine gezdirin en üste dövülmüş antep fıstığı serpin buzdolabında soğutarak servis yapın

Muzlu Rulo Pasta



malzemeler:

kek malzemeleri:
4 yemek kaşığı toz şeker
4 yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda)
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
krema malzemeleri:
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
4,5 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta
kakaolu isterseniz; 1-2 kaşık kakao
1,5-2 muz
hindistan cevizi
isterseniz dövülmüş ceviz
kekin hazırlanması:

1 4 yemek kaşığı toz şeker ile 4 yumurtanın sarısını mikserle çırpın ayrı bir kapta 4 yemek kaşığı un ile 1 paket kabartma tozunu karıştırın bir başka kapta 4 yumurtanın beyazını köpükler oluşana kadar çırpın yumurta beyazlarını şekerli yumurta sarılarına yavaş yavaş ilave edin unu da azar azar ekleyerek yavaşça çırpın

2 karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayın (karışım çok azmış gibi gelebilir ama merak etmeyin bir yemek kaşığı yardımıyla yağlı kağıdın tamamına karışımı yayın) önceden ısıtılmış 170C fırında kekin üzeri kızarana kadar pişirin (bu işlem kısa sürede olduğu için keki bırakıp gitmeyin) kek pişince fırından çıkarıp hala sıcakken yağlı kağıt yardımıyla gevşek bir rulo yapın ve sardığınız yağlı kağıdın üzerine ıslak bir mutfak bezi yayarak keki dinlendirin (çok sıkı sararsanız kek yırtılır)

kremanın hazırlanması:

1 3 yemek kaşığı unu, 4,5 yemek kaşığı toz şekeri, 2 yumurtayı ve kullanıyorsanız 1-2 kaşık kakaoyu küçük boy tencerede karıştırın soğuk sütü üzerine yavaş yavaş ekleyin devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin oda sıcaklığında ara sıra karıştırarak hafif ılınmasını sağlayın (çok soğuk olmasın)

2 ılınınca ruloyu açın üzerine bolca kremadan sürün (yaklaşık üçte ikisini içine sürmelisiniz)kekin genişliğine göre ortaya 1,5 veya 2 muzu uzunlamasına koyun ve keki iki defada rulo haline getirin (krema yanlardan taşacak, kaşıkla alıp üzerine sürün) rulonun etrafına kremadan sürün

3 üzerine isteğe göre dövülmüş ceviz ve hindistan cevizi serperek buzlukta dondurun

Alıntı Yaparak Cevapla