Konu
:
Uslanmamdan Mutfak Menüsü
Yalnız Mesajı Göster
Uslanmamdan Mutfak Menüsü
09-05-2012
#
45
Prof. Dr. Sinsi
Uslanmamdan Mutfak Menüsü
Böğürtlenli Kurabiye
malzemesi:
1 yumuşak margarin
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 limon veya portakal kabuğu rendesi
1 yumurta(sarısı içine, beyazı dışına)
aldığı kadar un
dövülmüş fındık
böğürtlen veya vişne marmelatı
yapılışı:Marmelat dışındaki tüm malzemeleri karıştırıp hamur yapıyoruz
Kurabiye şekli verdiğimiz hamur parçalarının ortasını parmağımızla oyup, önce yumurta akına sonra fındığa batırıyoruz
175-180C'de pişirdikten sonra ortalarına marmelatı yerleştiriyoruz
sonra da karşısınıa geçip hayran hayran eserimizi seyrediyoruz
Cevizli Cimcime
Malzemeler:
1,5 çay bardağı Dr
Oetker Pudra Şekeri
100 g margarin
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
2,5 su bardağı un
1 poşet Dr
Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı öğütülmüş ceviz
Hazırlanışı:
Pudra şekeri, margarin ve yumurtayı mikserin hamur karıştırıcı uçları ile iyice çırpın
Yoğurt, un ve hamur kabartma tozunu ekleyip 3-4 dakika daha çırpın
Kuru üzüm ve cevizi ilave edip iyice karıştırın
Hamurdan kaşıkla ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve ikinci bir kaşık yardımı ile yağlanmış tepsiye koyun
Hamurun tamamını bu şekilde tepsiye aldıktan sonra pişirin
Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Krepli Börek
Malzemeler:
4 bardak un
4 bardak süt
4 yumurta
yarım paket kabartma tozu
tuz
tava için sıvıyağ
İç malzeme:
arzuya göre kıymalı iç veya kaşar + salamlı iç
Hazırlanması:
Un, süt, yumurta, kabartma tozu ve tuzu karıştırıp boza kıvamına getirin
Karışımdan kepçeyle alıp yağlanmış kızgın teflon tavada kreplerinizi pişirin
Kreplerin ortasına iç malzemeyi uzunlamasına yayıp rulo yapın
Ruloları dikdörtgen borcama dizin
Üzerlerine kaşar rendeleyip orta dereceli fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul