Yalnız Mesajı Göster

Uslanmamdan Mutfak Menüsü

Eski 09-05-2012   #45
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Uslanmamdan Mutfak Menüsü




Böğürtlenli Kurabiye



malzemesi:
1 yumuşak margarin
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 limon veya portakal kabuğu rendesi
1 yumurta(sarısı içine, beyazı dışına)
aldığı kadar un
dövülmüş fındık
böğürtlen veya vişne marmelatı

yapılışı:Marmelat dışındaki tüm malzemeleri karıştırıp hamur yapıyoruz Kurabiye şekli verdiğimiz hamur parçalarının ortasını parmağımızla oyup, önce yumurta akına sonra fındığa batırıyoruz 175-180C'de pişirdikten sonra ortalarına marmelatı yerleştiriyoruz sonra da karşısınıa geçip hayran hayran eserimizi seyrediyoruz

Cevizli Cimcime

Malzemeler:
1,5 çay bardağı Dr Oetker Pudra Şekeri
100 g margarin
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
2,5 su bardağı un
1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı öğütülmüş ceviz

Hazırlanışı:
Pudra şekeri, margarin ve yumurtayı mikserin hamur karıştırıcı uçları ile iyice çırpın Yoğurt, un ve hamur kabartma tozunu ekleyip 3-4 dakika daha çırpın Kuru üzüm ve cevizi ilave edip iyice karıştırın Hamurdan kaşıkla ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve ikinci bir kaşık yardımı ile yağlanmış tepsiye koyun Hamurun tamamını bu şekilde tepsiye aldıktan sonra pişirin

Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)

Krepli Börek

Malzemeler:

4 bardak un
4 bardak süt
4 yumurta
yarım paket kabartma tozu
tuz
tava için sıvıyağ
İç malzeme:
arzuya göre kıymalı iç veya kaşar + salamlı iç

Hazırlanması:

Un, süt, yumurta, kabartma tozu ve tuzu karıştırıp boza kıvamına getirin Karışımdan kepçeyle alıp yağlanmış kızgın teflon tavada kreplerinizi pişirin
Kreplerin ortasına iç malzemeyi uzunlamasına yayıp rulo yapın Ruloları dikdörtgen borcama dizin
Üzerlerine kaşar rendeleyip orta dereceli fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla