Konu
:
Uslanmamdan Mutfak Menüsü
Yalnız Mesajı Göster
Uslanmamdan Mutfak Menüsü
09-05-2012
#
51
Prof. Dr. Sinsi
Uslanmamdan Mutfak Menüsü
Tahinli Kurabiye
1 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı tahini iyice karıştırın
üzerine 200 gr
oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, 1 yumurtanın sarısı, 1 poşet şekerli vanilin ekleyin
3,5-4 su bardağı unu eleyip sert bir hamur yapın
ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yassılaştırın, önce yumurta akına sonra dövülmüş cevize(1 çay bardağı) batırın
175 derece ısıtılmış fırında 15-25 dk pişirin
(ben 20 dk sonra dereceyi 100'e getirip bir süre de öyle pişirin
İncir Reçeli
malzemeler:
120 adet reçellik soyulmuş incir (pazarda satılanlarla 4 paket ~ 600 gr)
1 kilo 300 gr toz şeker (~ 5 su bardağı)
1 litre su
yarım limonun suyu
hazırlanması:
1
incirlerin ortasını (boyuna) kürdanla delin
incirleri soğuk su dolu bir kaseye atın
5 dakika bekletin
iki avcunuzun arasına aldığınız birkaç incirin suyunu sıkarak süzün
tüm incirleri bu şekilde kaseden alın
incirleri tekrar su dolu bir kaseye alın ve aynı işlemleri tekrarlayın
2
incirleri su dolu bir tencere koyun ve kaynatın
kaynadıktan sonra soğuk su akan musluğun altında önceki adımdaki gibi sularını süzdürün
(ilk aşama için yazarın dediği gibi suyun oda sıcaklığına gelmesini bekledim ama bir türlü tam soğumadığı için parmaklarım yanarak suları süzdürmek zorunda kaldım
ikinci kaynama sırasında musluğu denemeye karar verdim, sonuçta çok daha kolay oldu) soğuk su dolu kase adımını tekrarlayın
3
tenceredeki suyu tazeleyin, incirleri tencereye alın
bir taşım daha kaynatıp tekrar sularını süzdürün
(tüm bu işlemlerin amacı incirin acılığını gidermek)
4
son kaynama sırasında şeker ve 1 litre suyu ayrı bir tencereye alın ve kaynatın
şeker eriyince yarım limonun suyunu ekleyin
birkaç dakika sonra incirleri ilave edin, kısık ateşte kaynamaya bırakın
5
yaklaşık 1 saat reçel kıvamına gelene kadar kaynatın
kıvamın tutup tutmadığını kontrol etmek için porselen bir tabağa bir damla reçelin suyundan damlatın
tabağı hafifçe eğdiğinizde reçel akmıyorsa kıvama gelmiştir
Mübadele Böreği
iç malzemeleri:
1 adet tavuk göğsü
1 orta boy kuru soğan
2 sivribiber
tuz
karabiber
pulbiber
milföyle yapılacaksa:
10 adet milföy hamuru
susam
yufkayla yapılacaksa:
2 adet yufka
eritilmiş margarin
yumurta sarısı
hazırlanması:
tavuk göğsünü kendi suyunda haşlayıp didikleyin
soğanı ve sivribiberi soteleyin
tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip didiklenmiş etle karıştırın
milföyle yapacaksanız hafif erimiş milföy hamurlarını ortasına içten koyup talaş böreği gibi kapatın
üzerine susam serpin
yufkayla yapacaksanız bir yufkayı serip üzerine erimiş margarin sürün
diğer yufkayı da onun üzerine koyun
onun da üzerine margarin sürün
yufkaların karşılıklı kenarlarını ortada birleştirin
diğer uçları da tepsinin büyüklüğüne göre katlayın
oluşan dikdörtgenin bir kenarına hazırladığınız içi koyun
yufkayı rulo yapın
yufkanın üzerine önce erimiş margarin sonra yumurta sarısı sürüp susam serpin
200C'de kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul