Yalnız Mesajı Göster

Uslanmamdan Mutfak Menüsü

Eski 09-05-2012   #51
Prof. Dr. Sinsi

Uslanmamdan Mutfak Menüsü

Tahinli Kurabiye

1 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı tahini iyice karıştırın üzerine 200 gr oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, 1 yumurtanın sarısı, 1 poşet şekerli vanilin ekleyin 3,5-4 su bardağı unu eleyip sert bir hamur yapın ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yassılaştırın, önce yumurta akına sonra dövülmüş cevize(1 çay bardağı) batırın 175 derece ısıtılmış fırında 15-25 dk pişirin (ben 20 dk sonra dereceyi 100'e getirip bir süre de öyle pişirin

İncir Reçeli

malzemeler:

120 adet reçellik soyulmuş incir (pazarda satılanlarla 4 paket ~ 600 gr)
1 kilo 300 gr toz şeker (~ 5 su bardağı)
1 litre su
yarım limonun suyu

hazırlanması:

1 incirlerin ortasını (boyuna) kürdanla delin incirleri soğuk su dolu bir kaseye atın 5 dakika bekletin iki avcunuzun arasına aldığınız birkaç incirin suyunu sıkarak süzün tüm incirleri bu şekilde kaseden alın incirleri tekrar su dolu bir kaseye alın ve aynı işlemleri tekrarlayın

2 incirleri su dolu bir tencere koyun ve kaynatın kaynadıktan sonra soğuk su akan musluğun altında önceki adımdaki gibi sularını süzdürün (ilk aşama için yazarın dediği gibi suyun oda sıcaklığına gelmesini bekledim ama bir türlü tam soğumadığı için parmaklarım yanarak suları süzdürmek zorunda kaldım ikinci kaynama sırasında musluğu denemeye karar verdim, sonuçta çok daha kolay oldu) soğuk su dolu kase adımını tekrarlayın

3 tenceredeki suyu tazeleyin, incirleri tencereye alın bir taşım daha kaynatıp tekrar sularını süzdürün (tüm bu işlemlerin amacı incirin acılığını gidermek)

4 son kaynama sırasında şeker ve 1 litre suyu ayrı bir tencereye alın ve kaynatın şeker eriyince yarım limonun suyunu ekleyin birkaç dakika sonra incirleri ilave edin, kısık ateşte kaynamaya bırakın

5 yaklaşık 1 saat reçel kıvamına gelene kadar kaynatın kıvamın tutup tutmadığını kontrol etmek için porselen bir tabağa bir damla reçelin suyundan damlatın tabağı hafifçe eğdiğinizde reçel akmıyorsa kıvama gelmiştir

Mübadele Böreği

iç malzemeleri:
1 adet tavuk göğsü
1 orta boy kuru soğan
2 sivribiber
tuz
karabiber
pulbiber
milföyle yapılacaksa:
10 adet milföy hamuru
susam
yufkayla yapılacaksa:
2 adet yufka
eritilmiş margarin
yumurta sarısı
hazırlanması:

tavuk göğsünü kendi suyunda haşlayıp didikleyin
soğanı ve sivribiberi soteleyin tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip didiklenmiş etle karıştırın
milföyle yapacaksanız hafif erimiş milföy hamurlarını ortasına içten koyup talaş böreği gibi kapatın üzerine susam serpin
yufkayla yapacaksanız bir yufkayı serip üzerine erimiş margarin sürün diğer yufkayı da onun üzerine koyun onun da üzerine margarin sürün yufkaların karşılıklı kenarlarını ortada birleştirin diğer uçları da tepsinin büyüklüğüne göre katlayın oluşan dikdörtgenin bir kenarına hazırladığınız içi koyun yufkayı rulo yapın yufkanın üzerine önce erimiş margarin sonra yumurta sarısı sürüp susam serpin
200C'de kızarana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla