Konu
:
Uslanmamdan Mutfak Menüsü
Yalnız Mesajı Göster
Uslanmamdan Mutfak Menüsü
09-05-2012
#
54
Prof. Dr. Sinsi
Uslanmamdan Mutfak Menüsü
Çikolatalı Rulo Pasta
pandispanya malzemeleri:
4 yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1/2 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
krema malzemeleri:
3 yemek kaşığı un
4-5 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
125gr tereyağı
750ml süt
üzerine:
1 paket krem şanti
1 bardak soğuk süt
çikolata rendesi
hazırlanması:
pandispanya malzemelerini sırayla çırpın
karışımı yağlı kağıt serili büyük bir fırın tepsisine yayın
önceden ısınmış 175C fırında pişirin
pişince yağlı kağıt yardımıyla sarın
üzerine nemli bir bez örterek ılınmasını sağlayın
(eğer pastayı ertesi gün için yapıyorsanız keki bu halde bir gece buzdolabında bekletebilirsiniz
)
krema malzemelerini karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın
krema soğuyunca keki açın
içine kremanın tamamını sürün
tekrar kağıt yardımıyla rulo yapın
kağıdın muntazam durması için bitiş yerlerini mandalla tutturun
1 paket krem şantiyi 1 su bardağı soğuk sütle çırpın
buzlukta biraz bekletin
soğuyan krem şantiyi kekin üzerine muntazam biçimde sürün
üzerine rendelenmiş çikolata serpin
alternatifler:
1
kremaya 3 yemek kaşığı kakao ekleyin
dışına da hindistan cevizi serpin
2
içine sürdüğünüz kremanın üzerine ceviz serpin
dışını da yine cevizle süsleyin
3
dışına kakaolu krem şanti sürün
Pırasalı Havuçlu Börek
malzemeler:
4 yufka
pırasalı harç:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1kg pırasa
4 havuç
150gr peynir
1 tatlı kaşığı karabiber
yoğurtlu harç:
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
yarım çay bardağı zeytinyağı
üzerine:
1 yumurtanın sarısı
çörek otu/susam
hazırlanması:
pırasaları ve havuçları yıkayın
hepsini ince daireler şeklinde doğrayın
zeytinyağını ısıtın
öncelikle havuçları 1-2 dakika kavurun
pırasaları atın
3-4 dakika çevirerek kendilerini bırakmalarını sağlayın
altını kapatıp soğumalarını sağlayın
soğuyunca karabiber ve ezilmiş peynir ekleyin
(tuz koymayın, peynirin tuzu yeterli oluyor)
yoğurtlu harç için gereken malzemeleri karıştırın
yufkaların herbirini altıya bölün
üzerlerine yoğurtlu harçtan sürüp üçgenlerin geniş kısmına dolu dolu bir yemek kaşığı pırasalı harçtan koyun
(pırasalar pişerken küçülüyor, bu yüzden bolca koyun
)
genişçe sigara böreği gibi sarın
üzerlerine yumurta sarısı sürün
çörek otu veya susam serpip (birşey serpmeden de olur) 200C fırında pişirin
Arap Kek
malzemeler:
5 yumurta
1,5 su bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı erimiş çikolata
4-4,5 su bardağı un
1 su bardağı nesquik+pudra şekeri+filtre kahve (veya kakao) karışımı
1 paket (10gr) kabartma tozu
hazırlanması:
yumurtalarla şekeri iyice çırpın
diğer malzemeleri sırayla ekleyip her ekleyişten sonra uzun uzun çırpın
fırını 175C'ye getirin
unu ve kabartma tozunu ekleyip en düşük hızda özleşene kadar karıştırın
kek kalıbını fırça yardımıyla sıvıyağ ile yağlayın
karışımı kalıba boşaltıp ısınmış fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul