Konu
:
Tavuklu Pilav, Kapama Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Pilav, Kapama Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Pilav, Kapama Tarifi
Malzemeler
:
1 adet bütün tavuk
3 su bardağı pirinç
1 çay bardağı çiçek yağı
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kuru nane
5 subardağı su
1 tatlı kaşığı tereyağ
Tavuklu Pilav, Kapama Tarifi Yapılışı:
Pirinci sıcak ve tuzlu suda ıslatın 20 dk
bekletin, tavuğu iyice yıkayın bir tencerede beş bardak su ve tuz katarak yaklaşık 20 dk
haşlayın
Bir yuvarlak tavaya yağı koyun yıkayıp süzmüş olduğunuz pirinci koyun ve kavurun
Daha sonra haşlamış olduğunu tavuğun suyundan 4 bardak et suyundan sıcak olarak dökün, karabiberi, naneyi ve tuzuna bakarak pirinç hafifce suyunu çekdikten sonra tavuğu bütün olarak pirincin üstüne koyun ve tavun üzerine tereyağı surün
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyun tavuk kızarıncaya kadar pişirin
Sıcak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul