Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Pilav, Kapama Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Pilav, Kapama Tarifi



Malzemeler:
  • 1 adet bütün tavuk
  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı çiçek yağı
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kuru nane
  • 5 subardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
Tavuklu Pilav, Kapama Tarifi Yapılışı:

Pirinci sıcak ve tuzlu suda ıslatın 20 dk bekletin, tavuğu iyice yıkayın bir tencerede beş bardak su ve tuz katarak yaklaşık 20 dk haşlayın Bir yuvarlak tavaya yağı koyun yıkayıp süzmüş olduğunuz pirinci koyun ve kavurun Daha sonra haşlamış olduğunu tavuğun suyundan 4 bardak et suyundan sıcak olarak dökün, karabiberi, naneyi ve tuzuna bakarak pirinç hafifce suyunu çekdikten sonra tavuğu bütün olarak pirincin üstüne koyun ve tavun üzerine tereyağı surün
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyun tavuk kızarıncaya kadar pişirin Sıcak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla