Konu
:
Fırında Etli Pirinçli Tart Yemek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Etli Pirinçli Tart Yemek Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Etli Pirinçli Tart Yemek Tarifi
Malzemeler
pirinç 1/2 kg
Soya yağı 50 ml
Et suyu 1 lt
Kuşbaşı et 500 gr
Soğan 250 gr
Domates 350 gr
Yumurta 4 adet
Süt 400 ml
Un 1/2 kg
Margarin 4 çorba kaşığı
Limon suyu 2
Tuz
SERViS BAşINA BESiN DEğERi :
Protein
24 gr
Yağ 20 gr
Karbonhidrat 85 gr
= 1910 Kj
456 kcal
Hazırlanışı
Bir tavada
yemek
lik doğranmış soğan, tuz, et ve küp şeklinde doğranmış domatesi soya yağıyla kavurun
Diğer tarafta yıkanmış pirinci az miktar yağda kavurup et suyuyla birlikte 10 dakika pişirerek pilav kıvamına getirin
Hamur
u hazırlamak için bir kabın içinde yumurta, un, limon suyu, tuz ve 4 yemek kaşığı margarin ekleyip iyice yoğurun
Hamuru iki parçaya ayırıp bir merdane yardımıyla açın
Hamurun bir parçasını fırın kabına yerleştirin
Hazırladığınız pilava iç malzemesini ekleyip karıştırın ve hamurun üzerine döşeyin
Hamurun kalan parçasını da üzerine düzgün bir şekilde yerleştirin
Bir kapta süt ve 1 tatlı kaşığı soya yağını karıştırıp hamurun üzerine sürün
180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirip sıcak servis yapın
öNERi : Bu menüde kullandığınız kuşbaşı et yerine beyaz et tercih edenler için tavuk veya hindi eti de kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul