Konu
:
Fırında Kızarmış Pilav Yemek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Kızarmış Pilav Yemek Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Kızarmış Pilav Yemek Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
süt
rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
1 kaşık tereyağ
Hazırlanışı
Pirinci ılık suda 1 saat kadar beklettikten sonra iyice durulayın
Pirinci 6-7 cm derinliğinde, 30 cm genişliğinde bir Pyrex kaba koyun
Pyrex kabın dibini ve kenarlarını hafifçe zeytinyağı veya margarin ile yağlayın
Soğuk sütü pirincin üzerine dökün (Süt pirincin üzerini 1 cm geçecektir)
Tuzunu koyun
Küçük küçük böldüğünüz tereyağ veya Becel parçalarını içine atın
200 derecede önceden ısıttığınız fırına koyun
Pilav sütü çektikten ve üzeri hafif kızardıktan sonra fırından çıkarıp üzerine kaşar peyniri rendesini serpin
Tekrar fırına verip iyice üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Fırından çıkardıktan sonra börek gibi keserek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul