Konu
:
Ördek Ciğeri Terin
Yalnız Mesajı Göster
Ördek Ciğeri Terin
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ördek Ciğeri Terin
100 gr
dövülmüş fındık
150 gr
kayın mantarı
6 çorba kaşığı sirke
450 gr
tereyağı
1 kg
ördek ciğeri (Ördek ciğeri yerine, tavuk veya hindi ciğeri de kullanılabilinir, ancak çok çok taze olmalarına dikkat!)
1 çorba kaşığı çok ince doğranmış maydanoz ve 1 adet ince doğranmış kuru soğan
10 gr
tuz
2 gr
karabiber
2 gr
muskat
Hazırlanışı:
Ciğerleri yıkayın, süzün ve kağıt havlu ile kuruladıktan sonra 5 kaşık sirke, tuz, biber ve muskat ile 2 saat marine edin
Tereyağını oda sıcaklığında iyice yumuşatın
Mantarları küçük küçük doğrayın ve 20 gr
tereyağı ile birlikte suyunu tamamen çekinceye kadar kavurun
Tuz, biber ile çeşnilendirin ve soğumaya bırakın
Ciğerleri soğan ile birlikte pişene kadar sote edin
1 kaşık sirke ve maydanozu ekleyin
Ciğerleri soğuduktan sonra tereyağı ile birlikte robottan geçirin
Macun kıvamına geldikten sonra, mantarları ve fındıkları ekleyin ve kalıbınıza yerleştirin
Üzerini kaplayın ve bir gece buzdolabında bekletin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul