Yalnız Mesajı Göster

Ördek Ciğeri Terin

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ördek Ciğeri Terin




100 gr dövülmüş fındık
150 gr kayın mantarı
6 çorba kaşığı sirke
450 gr tereyağı
1 kg ördek ciğeri (Ördek ciğeri yerine, tavuk veya hindi ciğeri de kullanılabilinir, ancak çok çok taze olmalarına dikkat!)
1 çorba kaşığı çok ince doğranmış maydanoz ve 1 adet ince doğranmış kuru soğan
10 gr tuz
2 gr karabiber
2 gr muskat

Hazırlanışı:
Ciğerleri yıkayın, süzün ve kağıt havlu ile kuruladıktan sonra 5 kaşık sirke, tuz, biber ve muskat ile 2 saat marine edin
Tereyağını oda sıcaklığında iyice yumuşatın
Mantarları küçük küçük doğrayın ve 20 gr tereyağı ile birlikte suyunu tamamen çekinceye kadar kavurun Tuz, biber ile çeşnilendirin ve soğumaya bırakın
Ciğerleri soğan ile birlikte pişene kadar sote edin 1 kaşık sirke ve maydanozu ekleyin
Ciğerleri soğuduktan sonra tereyağı ile birlikte robottan geçirin Macun kıvamına geldikten sonra, mantarları ve fındıkları ekleyin ve kalıbınıza yerleştirin Üzerini kaplayın ve bir gece buzdolabında bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla