Yalnız Mesajı Göster

Taze Lor Ve Rokfor Peynirli Terin

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Lor Ve Rokfor Peynirli Terin




500 gr taze lor peyniri
150 gr rokfor peyniri
1 demet fesleğen
100 gr çam fıstığı
5 çorba kaşığı süt
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Çam fıstıklarını yağsız bir tavada kavurun
Fesleğen yapraklarının 1/3'ünü dekor için ayırıp gerisini doğrayın
Taze loru, rokforu ve sütü iyice pürüzsüzleşene kadar yoğurun Fıstıkları, doğranmış fesleğeni ve damak tadınıza göre karabiberi ilave edin
Kalıbınızın tamamını folyo ile kaplayın ve zeminine fesleğen yapraklarını serpiştirin Peynir karışımını yaprakların üzerine dökün ve bastırarak yerleştirin
Üzerini folyo ile kaplayıp bir ağırlık koyun ve dolapta 10-12 saat bekletin
Servis yaparken biberli zeytinyağı, tere ve roka gibi ot çeşitleriyle sunun

Alıntı Yaparak Cevapla