Konu
:
Et Pane Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Et Pane Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Et Pane Tarifi
Et pane tarifini dana eti veya tavuk etiyle de yapabilirsiniz
Genelde Tavuk eti ile yapılan pane, Dana eti ile de lezzetli oluyor
Tarifimiz 4-5 kişiliktir
Malzemeler
:
150 gramlık 5 parça et
2 çay kaşığı tuz
3 yumurta
1 su bardağı çiçek yağı
1 corba kaşığı su
1 su bardağı un
1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ya da galeta unu
Et Pane Tarifi:
Pane etmek için etleri hafifçe dövün üzerine tuz serpin, yumurtalı karışımı hazırlayın
Bunun için yumurtaları 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ve 1 çorba kaşığı su katarak iyice çırpın, unu eleyip bir kaba koyun etleri elenmiş una bulayın, etleri hafifçe silkeleyerek fazla ununu atın
Unlanmış etleri her iki yanını yumurtalı karışıma bulayın
Yumurtalı karışımdan aldığınız etleri her iki yanını da ufalanmış bayat ekmek içi ya da galeta ununa bulayın, etleri silkeleyerek fazla galeta ununu atın, etleri bir bıçağın sırtıyla hafifçe bastırın
Bir tavada yağı kızdırın, yağı kızınca etleri tavaya koyup bir kez altüst ederek 7-8 dk
her iki tarafını altın sarısı bir renk alınca pişirin, etlerimizi garniturla servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul