Konu
:
Böbrek Hastaları İçin Yemek Önerileri - İştah Açıcılar - Karnıbahar Mezesi
Yalnız Mesajı Göster
Böbrek Hastaları İçin Yemek Önerileri - İştah Açıcılar - Karnıbahar Mezesi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Böbrek Hastaları İçin Yemek Önerileri - İştah Açıcılar - Karnıbahar Mezesi
Karnıbahar Mezesi
(6 Porsiyon)
Malzemeler
2 bardak taze karnıbahar (pinpon topu büyüklüğünde kesilmiş)
Pişirme spreyi
4 yemek kaşığı tahin sosu
Maydanoz filizleri
Yapılışı
Karnıbaharları yıkayıp, suyunu süzdürün
Karnıbaharları yapışmayan fırın kağıdının üzerine yerleştirip, pişirme spreyi ile ıslatın
350 derecede, altın sarısı rengini alıncaya kadar hafifçe kızartın
Eğer karnıbaharlar rengini almadan önce pişerlerse, 1 - 2 dakika ızgarada tutarak koyu altın sarısı yapabilirsiniz
İçine bandırmak için büyük bir kase tahin sosunu karnıbaharları koyduğunuz yayvan tabağın üzerine yerleştirin
Maydanozlarla süsleyin
Pita ekmeğiyle servis edin
İpucu
Bu da sıcak servis edilen mükemmel bir sebze garnitürüdür
Tahin sosuyla karıştırarak oda sıcaklığındayken pita ekmeği içinde iştah açıcı olarak sunabilirsiniz
Sebzeli iştah açıcılar genellikle yağda kızartılarak hazırlanır
Ancak yemek spreyi ile fırınlamakla elde edilecek lezzet de 1 - 2 bardak yağda kızartılmış kadar tatmin edici olabilir
Fakat fırınlamak çok daha sağlıklıdır
Püf noktası:
Potasyum değerlerini azaltmak için dondurulmuş karnıbahar kullanabilirsiniz
En iyi sonuç için çözün, suyunu iyice akıtın, fazla nemini almak için kağıt havlularla kurulayın
Pişirme spreyiyle hafifçe ıslatın ve tarif edildiği gibi fırınlayın
Bir Porsiyonun Besin Değerleri
Protein 1 gram
Potasyum 137 mg
Sodyum 6 mg
Karbonhidrat 2 gram
Kalori 26
Fosfor 38 mg
Kalsiyum 14 mg
Yağ 1 gram
Roche Müstahzarları Sanayi Anonim Şirketi’nin katkılarıyla
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul