Yalnız Mesajı Göster

Çikolatalı Nugat

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolatalı Nugat




MALZEMELER

125 gr tereyağ

Süt

4 su bardağı krema

150 gr kahverengi çikolata

2 yemek kaşığı bal

4 yemek kaşığı badem

HAZIRLANIŞI

Kek kalıbına yağlanmaz kağıt serin

Orta boy tencerede tereyağını eritin Süt, bal, tozşeker ve krema ilave edip kısık ateşte kaynayana kadar karıştırın Kaynayınca ateşin altını açın, sos karamel rengini alana kadar hızlı hızlı karıştırarak pişirin Şekerlemeyi kalıba döküp buzdolabında 3 saat donması için bekletin

Hazırladığınız sosu, dolapta beklettiğiniz şekerlemenin üstüne döküp bademlerle süsleyin 2 saat kadar dolapta beklettikten sonra çıkarın ve kare şeklinde dilimleyip servis yapın

SOSUN TARİFİ

Tencerede süt ve kakaoyu kaynatın Tozşeker, tereyağ ve mısır nişastası ilave edin Karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamı elde ettikten sonra mikserle çırpın

Alıntı Yaparak Cevapla