Konu
:
Böbrek Hastaları İçin Yemek Önerileri - İştah Açıcılar - Karnıbahar Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Böbrek Hastaları İçin Yemek Önerileri - İştah Açıcılar - Karnıbahar Turşusu
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Böbrek Hastaları İçin Yemek Önerileri - İştah Açıcılar - Karnıbahar Turşusu
Karnıbahar Turşusu
Malzemeler
3 bardak taze karnıbahar
1/2 küçük pancar, haşlanmış ve soyulmuş, renk vermesi için
2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Salamura için:
2 1/2 bardak su
1 1/4 bardak beyaz sirke
1 yemek kaşığı tuz
Kapaklı kavanoz 1 lt
Yapılışı
Kavanozu ve kapağını yıkayın
büyük bir tencerede kavanozu tamamen kaplayacak kadar suyla 10 dakika kaynatın
Suyunu boşaltıp, kenara kaldırın
Başka bir kapta su,sirke ve tuzu karıştırın
Karnıbaharları yıkayın ve 3 bardaklık küçük parçalara ayarın
Her bardağı 10 parça
Karnıbaharları süzgece yerleştirip, büyük bir tencerede kaynattığınız suya daldırıp, 3 dakika tutarak beyazlatın
Çıkarın ve çabucak soğuması için buzlu suda bekletin
Birkaç dakika sonra süzdürün ve kavanoza yerleştirin
Pancarı ikiye kesin
Sarımsağı soyun
Pancarı ve sarımsağı kavanoza ekleyin
Kavanozu ağzına kadar salamurayla doldurun
Artan salamurayı atın
Kavanozun kapağını sıkıca kapatın
Normal konserve yapar gibi kavanozu suya batırmanıza gerek yoktur
Kavanozu serin bir yere kaldırın (buzdolabına değil) ve 3 gün boyunca karnıbaharın salamurayı çekmesini bekleyin
Tuz ve pancar renginin kavanozun her yanına eşit dağıtılması için birkaç günde bir ters çevirin
3 günden sonra dolaba kaldırın ve afiyetle yiyin
İpucu
Daha önceden pembe karnıbahar görmemişsinizdir
Şalgam turşusu gibi karnıbahar turşusu da harika bir iştah açıcı veya ana yemek yanına garnitür olur
Pancar, kullandığınız miktara göre koyultup, açabileceğiniz harika bir renk verir
Bu tarifte taze karnıbahar kullanın
Tazelerin yapısı turşu yapmak için dondurulmuştan daha iyidir
3 gün süren turşulama işleminden sonra karnıbahar turşusunu buzdolabına kaldırın ve 1 ay içerisinde tüketin
Tuz miktarını azaltmak için karnıbahar turşularını yemeden önce soğuk suda yıkayabilirsiniz
Renklerini ve lezzetlerini kaybetmezler
Bir Porsiyonun Besin Değerleri
Protein 0 gram
Potasyum 55 mg
Sodyum 198 mg
Karbonhidrat 1 gram
Kalori 5
Fosfor 7 mg
Kalsiyum45 mg
Yağ 0 gram
Roche Müstahzarları Sanayi Anonim Şirketi’nin katkılarıyla
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul