Konu
:
Antep Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Antep Mutfağı
09-05-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Antep Mutfağı
Altı Ezmeli Tike Kebabı
MALZEME;
500 gr kebaplık et, 100 gr kuyruk,
Terbiye için: 3 -4 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
2 yemek kaşığı zeytin yağı,
Tuz ve karabiber, yeni bahar
Sos için: 4 -5adet domates, 3-4 adet
sivri yeşil biber
TARİFİ ;
Et kuşbaşı büyüklüğünde doğranır
Et ve kuyruk yağı, sos malzemesi dışındaki diğer malzemelerin içine konur ve birbirine iyice karışması için el ile yoğrulur
Terbiyelenmesi için bir gün buzdolabında bekletilir
Domatesler şişlere geçirilir ve ızgarada pişirilir
Domatesler piştikten sonra kabukları soyulur
ve tokmakla ezilir bir tabağa konur
İnce doğranmış yeşil biberler domatesin üstüne serpilir
Terbi yelenmiş etler şişlere saplanır ve ızgarada çevire çevire pişirildikten sonra sıcak sosun üzerine çekilerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul