Yalnız Mesajı Göster

Yemek Pişirme Yöntemleri

Eski 09-05-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Pişirme Yöntemleri



MICROWAVE COOKING (MİKRODALGA FIRINDA PİŞİRME)

Amaç

• Çiğ, hazır veya daha önceden pişirilmiş yiyeceklerin çabucak, yenilebilir, damak tadına uygun hale gelmesi sağlanır

• Güvenilir yemek sağlar, çünkü kısa sürede yemeğin tümü aynı anda ısı görür

• Çiğ gıdaları pişirmek, tekrar ısıtmak, dondurulmuş gıdaları çözdürmek için kullanılabilir

Avantajları

• Pişirme süresi %50-70 oranında azalır

• Kolay pişirme ve ısıtma metodudur

• Dondurulmuş gıdaları çabucak çözündürür

• Elektrik ve işçilik yönünden ekonomiktir

• 24 saat sıcak yemek sağlar, self-servis için maliyeti düşük, müşteri memnuniyeti yüksek bir metoddur

• Yemek kendi suyunda piştiğinden lezzet ve içerik korunur

• Yemeğin kuruması ve küçülmesini minimalize eder

Dikkat edilmesi gereken hususlar

• Üretici firmanın direktiflerine göre, doğru pişirme şekli ve ısı seçimi önemlidir

• Patates ve elma soyulmamışsa, kabukları delinmeli ve böylece patlamaları, doku bozulumu önlenir

• Mümkünse yemeğin üstü kapatılmalıdır

• Kapağı bozuk olan fırınlar kullanılmamalıdır

• Fırın boşken çalıştırılmamalıdır

• Dokusu bozulabilecek (patlayabilecek) gıdaların kabukları delinmelidir

• Yemeklerin üstü kapatılmalıdır

• Düzenli kontroller yapılmalı ve yapımcı firmanın direktiflerine uyulmalıdır

• Uygun malzemeden yapılmış kaplar kullanılmalıdır (cam veya çin porseleni) En iyi sonuç için düz veya yuvarlak, sığ kaplar kullanılmalıdır

• Parçalar standart büyüklükte olmalıdır

• Pişirme sırasında karıştırma işlemi için yeterli yer bırakılmalıdır

• Su içeriği yüksek gıdaların kuru gıdalara göre daha çabuk pişeceği unutulmamalıdır

• Kalın parçaların, gözenekli parçalara göre daha çabuk pişeceği unutulmamalıdır

• Çoğu yemekler üzeri kapalı pişirilmelidir, yapışkan filmler bu amaçla kullanılabilir

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla