09-05-2012
|
#3
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bugün Ne Pişirsek
6 Ekim 2007
ETLİ TÜRLÜ
MALZEME:
Soğan (büyük boy) 1 adet
Kuşbaşi et 250 gram
Margarin 3 yemek kaşığı
Salça 1 5 yemek kaşığı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Kara biber 1/2 tatlı kaşığı
Su (sıcak) 3 5 su bardağı
Pırasa (büyük boy) 2 adet
Havuç (orta boy) 3 adet
Patates (orta boy) 5 adet
Kereviz (küçük boy) 1 adet
YAPILIŞI:
Sebzeleri yıka Soğanı soy, yıka, ince ince doğra Et, soğan ve yağı tencereye koy Kısık ateşte, kendi suyu ile 40-45 dakika pişir Salça, tuz, kara biber ve suyu ekle, karıştır Pırasayı ayıkla, havucu kazı, patatesi ve kerevizi soy, hepsini 1 5-2 santimetreküp irilikte kuşbaşı doğra, kaynayan karışıma ekle, karıştır, sebzeler yumuşayıncaya değin, 30-35 dakika pişir
PATATES SALATASI
MALZEME:
Patates 1 kg
Yumurta 3 adet
Yoğurt 1/2 su bardağı
Hardal 2 çorba kaşığı
Yeşil soğan 1 su bardağı
Yeşil biber 1 adet
Zeytinyağı 1/2 su bardağı
Mayonez 1/2 su bardağı
Hıyar turşusu 1/2 su bardağı
Karabiber
Sirke 3 çorba kaşığı
Maydanoz
Tuz
YAPILIŞI:
Patatesleri kabuklarıyla beraber iyice yıkadıktan sonra haşlanmış yumurtalarla beraber bir tencerede haşlayın Onlar pişerken siz diğer malzemeleri ince ince kıyarak bir kaseye koyun Sosunu ayrı bir yerde karıştırın Yumurtalar patateslerden önce pişecektir, onları da soyup küçük küçük kesin Patatesleri soyup, dörde bölün, ince ince dilimledikten sonra kıyılmış diğer malzemeyle karıştırın ve üzerine ayrı bir kapta hazırladığınız sosu dökün Sosunu döktüğünüzde patatesler ılık olursa sosu daha iyi çeker Bir süre buzdolabında beklettikten sonra servis yapın
DOMATESLİ MAKARNA
MALZEME:
Makarna (çubuk) 400 Gr
Sarmısak 4 Diş
Defne yaprağı 1 Adet
Tereyağı 3 Çorba kaşığı
Domates 3 Adet
Domates salçası 2 Çorba kaşığı
Un 1 Tatlı kaşığı
YAPILIŞI:
Domatesleri rendeleyin ve sarmısakları ezin Bir tencerenin içinde yağı eritin İçine sarmısak ve domatesleri ilave edin Defne yaprağını ekleyin ve biraz tuz ilave edin Biraz pişince domates salçasını ekleyin Bir süre pişirdikten sonra içine biraz su içinde ezilmiş unu ilave edin Spagettiyi tuzlu suda haşlayıp süzün Süzgece koyup soğuk su ile bir kez yıkayıp süzün Sosun içinden defne yaprağını çıkartın Makarnanın üzerine döküp servis yapın
KARIŞIK KOMPOSTO
MALZEME:
Mevsim meyvesi 1/2 kg
Tozşeker 1,5 su bardağı
Su 5 su bardağı
Karanfil
YAPILIŞI:
Mevsim meyvelerini ayrı ayrı kaplara küçük küçük doğrayın Şekeri ve suyu kaplara paylaştırın Üzerlerine arzu ettiğiniz kadar karanfili ekliyen, meyveler yamuşayıncaya kadar pişirin Meyveler ve suları bir araya koyun Soğuyunca servis yapın
|
|
|