Yalnız Mesajı Göster

Bugün Ne Pişirsek

Eski 09-05-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bugün Ne Pişirsek




6 Ekim 2007

ETLİ TÜRLÜ

MALZEME:

Soğan (büyük boy) 1 adet

Kuşbaşi et 250 gram

Margarin 3 yemek kaşığı

Salça 15 yemek kaşığı

Tuz 2 tatlı kaşığı

Kara biber 1/2 tatlı kaşığı

Su (sıcak) 35 su bardağı

Pırasa (büyük boy) 2 adet

Havuç (orta boy) 3 adet

Patates (orta boy) 5 adet

Kereviz (küçük boy) 1 adet

YAPILIŞI:

Sebzeleri yıka Soğanı soy, yıka, ince ince doğra Et, soğan ve yağı tencereye koy Kısık ateşte, kendi suyu ile 40-45 dakika pişir Salça, tuz, kara biber ve suyu ekle, karıştır Pırasayı ayıkla, havucu kazı, patatesi ve kerevizi soy, hepsini 15-2 santimetreküp irilikte kuşbaşı doğra, kaynayan karışıma ekle, karıştır, sebzeler yumuşayıncaya değin, 30-35 dakika pişir

PATATES SALATASI

MALZEME:

Patates 1 kg

Yumurta 3 adet

Yoğurt 1/2 su bardağı

Hardal 2 çorba kaşığı

Yeşil soğan 1 su bardağı

Yeşil biber 1 adet

Zeytinyağı 1/2 su bardağı

Mayonez 1/2 su bardağı

Hıyar turşusu 1/2 su bardağı

Karabiber

Sirke 3 çorba kaşığı

Maydanoz

Tuz

YAPILIŞI:

Patatesleri kabuklarıyla beraber iyice yıkadıktan sonra haşlanmış yumurtalarla beraber bir tencerede haşlayın Onlar pişerken siz diğer malzemeleri ince ince kıyarak bir kaseye koyun Sosunu ayrı bir yerde karıştırın Yumurtalar patateslerden önce pişecektir, onları da soyup küçük küçük kesin Patatesleri soyup, dörde bölün, ince ince dilimledikten sonra kıyılmış diğer malzemeyle karıştırın ve üzerine ayrı bir kapta hazırladığınız sosu dökün Sosunu döktüğünüzde patatesler ılık olursa sosu daha iyi çeker Bir süre buzdolabında beklettikten sonra servis yapın

DOMATESLİ MAKARNA

MALZEME:

Makarna (çubuk) 400 Gr

Sarmısak 4 Diş

Defne yaprağı 1 Adet

Tereyağı 3 Çorba kaşığı

Domates 3 Adet

Domates salçası 2 Çorba kaşığı

Un 1 Tatlı kaşığı

YAPILIŞI:

Domatesleri rendeleyin ve sarmısakları ezin Bir tencerenin içinde yağı eritin İçine sarmısak ve domatesleri ilave edin Defne yaprağını ekleyin ve biraz tuz ilave edin Biraz pişince domates salçasını ekleyin Bir süre pişirdikten sonra içine biraz su içinde ezilmiş unu ilave edin Spagettiyi tuzlu suda haşlayıp süzün Süzgece koyup soğuk su ile bir kez yıkayıp süzün Sosun içinden defne yaprağını çıkartın Makarnanın üzerine döküp servis yapın

KARIŞIK KOMPOSTO

MALZEME:

Mevsim meyvesi 1/2 kg

Tozşeker 1,5 su bardağı

Su 5 su bardağı

Karanfil

YAPILIŞI:

Mevsim meyvelerini ayrı ayrı kaplara küçük küçük doğrayın Şekeri ve suyu kaplara paylaştırın Üzerlerine arzu ettiğiniz kadar karanfili ekliyen, meyveler yamuşayıncaya kadar pişirin Meyveler ve suları bir araya koyun Soğuyunca servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla