09-05-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İrmik Köftesi Yemek Tarifi
Malzemeler
125 gr margarin
1/2 kg irmik
2 su bardağı su
yağ
tuz
iç malzemesi :
250 gr kıyma
1 adet soğan
kimyon
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
tuz, karabiber
Hazırlanışı
irmiği bir kaba boşaltın, içine eritilmiş margarin, tuz ve bir su bardağı su katıp, kanştırın üzerini örtüp, dinlenmeye bırakın Diğer yanda kıymayı, rendelediğiniz soğanla az yağda kavrun içine fıstık, tuz, ve baharatları koyup, karıştırın ve soğumaya bırakın Dinlendirdiğiniz irmik hamurunu bir bardak su takviyesi ile tekrar yoğurun haline getirdiğiniz irmikten küçük parçalar alıp avuç içinizde açın ve içine soğutulmuş kıymadan koyup köfte gibi hazırlayın Tavada, kızgın yağda altı üstü pembeleşinceye dek kızartın sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz
|
|
|
|