Konu
:
Çilekli, İrmikli Muhallebi
Yalnız Mesajı Göster
Çilekli, İrmikli Muhallebi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çilekli, İrmikli Muhallebi
MALZEMELER
1 su bardağı tozşeker
6 su bardağı süt
6 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı tereyağ
3 adet damla sakızı
Süslemek için:
2 yemek kaşığı şam fıstığı tozu
2 su bardağı çilek
HAZIRLANIŞI
Tencerede sütü kaynatın
Tozşekeri küçük bir tavaya koyun
Kahverengi olana kadar kavurup süte ilave edin
Hızlı hızlı karıştırarak kaynatın
Tereyağ, dövülmüş damla sakızı ve irmiği koyup karıştırın
Koyu bir muhallebi kıvamı elde edin
Pişen muhallebiyi mikserde 5 dakika çırpın
Büyük çukur kaseyi mikserle kaplayın
Muhallebiyi döküp buzdolabında 1 gece bekletin
Servis yapacağınız tabağa ters çevirin
Çilek ve dövülmüş şam fıstığıyla süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul