Yalnız Mesajı Göster

Çilekli, İrmikli Muhallebi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilekli, İrmikli Muhallebi




MALZEMELER

1 su bardağı tozşeker

6 su bardağı süt

6 yemek kaşığı irmik

1 yemek kaşığı tereyağ

3 adet damla sakızı

Süslemek için:

2 yemek kaşığı şam fıstığı tozu

2 su bardağı çilek

HAZIRLANIŞI

Tencerede sütü kaynatın Tozşekeri küçük bir tavaya koyun Kahverengi olana kadar kavurup süte ilave edin Hızlı hızlı karıştırarak kaynatın Tereyağ, dövülmüş damla sakızı ve irmiği koyup karıştırın Koyu bir muhallebi kıvamı elde edin Pişen muhallebiyi mikserde 5 dakika çırpın Büyük çukur kaseyi mikserle kaplayın Muhallebiyi döküp buzdolabında 1 gece bekletin Servis yapacağınız tabağa ters çevirin Çilek ve dövülmüş şam fıstığıyla süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla