Konu
:
Kabak Böreği Yemek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kabak Böreği Yemek Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak Böreği Yemek Tarifi
Malzemeler
4 adet yufka
3 adet kabak
2 bardak süt
2 yumurta
1 demet dereotu
100 gram beyaz peynir
Ã?¾ su bardağı sıvıyağ
HAZIRLANIşI
Harç için kabakların kabukları soyulur ve rendenin kalın tarafıyla rendelenir
1 çay kaşığının ucu ile tuz atılıp hafifçe sıkılıp kabakların suyu akıtılır
Kabakların içine 1 yumurta, süt, ufalanmış peynir, ince doğranmış dereotu ilave edilir
Tahta kaşıkla malzeme birbirine karıştırılır
Diğer tarafta bir tepsi yağlanır, yufkalar 8'e bölünür
Herbir yufka 2 kaşığı yağ ile yağlanır ve kenarlarına malzeme konulup kalın bir böreği şeklinde gevşekçe sarılır ve kendi etrafında çevrilerek daire şekline getirilir
Yufkanın ucu su ile ıslatılarak yapıştırılır ve tepsiye dizilir
üzerine 1 adet çırpılmış yumurta sürülür
170 derecede 45 dakika kadar pişirilir
Not: Börek pişerken fazlaca su bıraktığı görülür
Ama pişme süresinin sonunda börek ılınmaya başlayınca suyun tamamını çeker
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul