Yalnız Mesajı Göster

Kabak Böreği Yemek Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Böreği Yemek Tarifi



Malzemeler

4 adet yufka

3 adet kabak

2 bardak süt

2 yumurta

1 demet dereotu

100 gram beyaz peynir

Ã?¾ su bardağı sıvıyağ

HAZIRLANIşI

Harç için kabakların kabukları soyulur ve rendenin kalın tarafıyla rendelenir 1 çay kaşığının ucu ile tuz atılıp hafifçe sıkılıp kabakların suyu akıtılır Kabakların içine 1 yumurta, süt, ufalanmış peynir, ince doğranmış dereotu ilave edilir Tahta kaşıkla malzeme birbirine karıştırılır Diğer tarafta bir tepsi yağlanır, yufkalar 8'e bölünür Herbir yufka 2 kaşığı yağ ile yağlanır ve kenarlarına malzeme konulup kalın bir böreği şeklinde gevşekçe sarılır ve kendi etrafında çevrilerek daire şekline getirilir Yufkanın ucu su ile ıslatılarak yapıştırılır ve tepsiye dizilir üzerine 1 adet çırpılmış yumurta sürülür 170 derecede 45 dakika kadar pişirilir

Not: Börek pişerken fazlaca su bıraktığı görülür Ama pişme süresinin sonunda börek ılınmaya başlayınca suyun tamamını çeker

Alıntı Yaparak Cevapla