Yalnız Mesajı Göster

Doğu Anadolu Yemekleri

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Doğu Anadolu Yemekleri



Katıklı Dolma

Malzemeler:

1 adet kara kabak
250 gr kıyma
2 adet iri kuru soğan
1 çorba kaşığı kuru reyhan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

1 kase yoğurt
3-4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Yapımı:

Bal kabağına benzeyen kara kabağın kalın kabuğu satırla soyulur Ortadan ikiye kesilir, çekirdekleri çıkarılır Kenarlarından şerit şeklinde kesilir Kabak şeritlerin yumuşaması için üzerine tuz konur, hafif ovulur (Yapış yapış olması normaldir) Sonra yıkanır Kıyma, rende soğan, reyhan, tuz, rende soğan ve karabiber iyice yoğrulur Köfte gibi , ceviz büyüklüğünde toplar yapılır Bu toplar şerit şeklinde kabaklara sarılır Daha sonra dolmalar az suda , kısık ateşte haşlanır Servis tabağına aktarılır Üzerine sarımsaklı yoğurt ve yakılmış tereyağ-pul biber karışımı gezdirilir

Not: Bu kabağın çekirdekleri kuruyemiş olarak tüketilir

Alıntı Yaparak Cevapla