Konu
:
Doğu Anadolu Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Doğu Anadolu Yemekleri
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Doğu Anadolu Yemekleri
Katıklı Dolma
Malzemeler:
1 adet kara kabak
250 gr kıyma
2 adet iri kuru soğan
1 çorba kaşığı kuru reyhan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
1 kase yoğurt
3-4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yapımı:
Bal kabağına benzeyen kara kabağın kalın kabuğu satırla soyulur
Ortadan ikiye kesilir, çekirdekleri çıkarılır
Kenarlarından şerit şeklinde kesilir
Kabak şeritlerin yumuşaması için üzerine tuz konur, hafif ovulur
(Yapış yapış olması normaldir
) Sonra yıkanır
Kıyma, rende soğan, reyhan, tuz, rende soğan ve karabiber iyice yoğrulur
Köfte gibi , ceviz büyüklüğünde toplar yapılır
Bu toplar şerit şeklinde kabaklara sarılır
Daha sonra dolmalar az suda , kısık ateşte haşlanır
Servis tabağına aktarılır
Üzerine sarımsaklı yoğurt ve yakılmış tereyağ-pul biber karışımı gezdirilir
Not: Bu kabağın çekirdekleri kuruyemiş olarak tüketilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul