Konu
:
Doğu Anadolu Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Doğu Anadolu Yemekleri
09-05-2012
#
4
Prof. Dr. Sinsi
Doğu Anadolu Yemekleri
Mişmiş Tatlısı
Malzemeler:
Yarım kg gün ışığında kurutulmuş kayısı
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşğı kahvaltılık tereyağı
1,5 su bardağı su
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Yapımı:
Tereyağı tavada eriyince yıkanmış, süzülmüş kayısı kuruları atılır
5 dakika yağla kavrulur
Üzerine şeker ve su konur
Kayısılar kabarana kadar pişirilir
Servis tabağına aktarılır, üzerine ceviz serpilir
Not:
Mişmiş Malatya'ya özgü bir kayısı türüdür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul