Yalnız Mesajı Göster

Doğu Anadolu Yemekleri

Eski 09-05-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Doğu Anadolu Yemekleri




KAZ GÖĞSÜ (TATVAN)

Kazdan, her biri yüzer gram gelecek irilikte göğüs parçalarını ayırmalı Bir dövecekle bunları döverek yassılaştırmalı
Bir tavaya 40 gram margarin yağıyla iki çorba kaşığı zeytinyağını koyup ısıtmalı Yağ ısınınca kaz göğüslerini içine atıp her yanlarını nar gibi kızartmalı Kabın ağzını örtmeli ve kaz göğsünü 7-8 dakika daha pişirmeli Kaz göğüsleri pişince bunları sıcak bir yerde tutulan servis tabağına almalı Yanına sote edilmiş bir sebze koyduktan sonra sıcak sıcak servis yapmalı

Alıntı Yaparak Cevapla