Konu
:
Doğu Anadolu Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Doğu Anadolu Yemekleri
09-05-2012
#
18
Prof. Dr. Sinsi
Doğu Anadolu Yemekleri
Gösteberg Buğulama (Ağrı)
Genç kuzu veya oğlak eti
Tereyağı
Salça
Gosteberg adı verilen dağ otu
Genç kuzu veya oğlak kesilip yüzüldükten sonra ayıklanıp doğranır
Tereyağı ve salça ile yoğrulur
Üzerine gosteberg otu ince kıyılarak serpilir
Tüm bu karışım aynı hayvanın postu içerisine koyularak açık yerleri dikilir
Düz bir yerde üzerine nemli toprak yığılır, bu toprağın üzerinde bir saat kızgın ateş yakılır
Bir süre dinlendirildikten sonra post açılarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul