Yalnız Mesajı Göster

Doğu Anadolu Yemekleri

Eski 09-05-2012   #27
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Doğu Anadolu Yemekleri




Kadayıf Dolması (Erzincan)

250 gr tel kadayıf
200 gr çekilmiş ceviz
2 çorba kaşığı tozşeker
4 yumurta
Yarım çay bardağı su
Kızartmak için bol sıvıyağ
200 gr taze kaymak
Şerbet için:
25 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu

1 Kadayıfı tel tel ayırın Avuç içi büyüklüğünde parçalar koparın Ortasına çekilmiş ceviz yerleştirip sıkıca sararak kapatın Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin
2 Derin bir kapta yumurtaları suyla çırpın Hazırladığınız kadayıf dolmalarını bu karışıma batırıp kızgın yağda nar gibi oluncaya kadar kızartın
3 Şerbet için; su ve şekeri bir tencerede kaynatın Limon suyunu ekleyin 1-2 dakika daha kaynatıp ateşten alın Soğumaya bırakın
4 Sıcak kadayıf dolmalarını soğuk şerbete atın Şerbeti çekince servis tabağına alın Kaymak eşliğinde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla