Yalnız Mesajı Göster

Antep-Kilis Mutfağından Bir Yemek: Müceddere

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antep-Kilis Mutfağından Bir Yemek: Müceddere



Malzemeler:
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 65 su bardağı su
- 2 küçük boy soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- Bir miktar tuz
- 2 su bardağı bulgur
- Kırmızıbiber, karabiber

Hazırlanışı:
Mercimeği yıkayın, bir gece önceden 2 su bardağı su ile ıslatın, 1/2 su bardağı su ekleyip taneler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika süreyle pişirin Soğanı soyup yıkadıktan sonra ince ince doğrayın, yağla birlikte tencereye koyup kapağını kapatarak kısık ateşte ara sıra karıştırarak 5-6 dakika öldürün Salçayı, mercimeği ve tuzu koyup kalan suyu ekleyerek karıştırın Kaynamaya başlayınca bulguru koyun, tekrar karıştırın Önce orta, sonra kısık ateşte 10-20 dakika pişirin Üzerine baharatları serperek demlenmesi için üstünü peçete ile kapatıp 15-20 dakika kadar dinlendirin Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla