Konu
:
Antep-Kilis Mutfağından Bir Yemek: Müceddere
Yalnız Mesajı Göster
Antep-Kilis Mutfağından Bir Yemek: Müceddere
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Antep-Kilis Mutfağından Bir Yemek: Müceddere
Malzemeler:
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 6
5 su bardağı su
- 2 küçük boy soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- Bir miktar tuz
- 2 su bardağı bulgur
- Kırmızıbiber, karabiber
Hazırlanışı:
Mercimeği yıkayın, bir gece önceden 2 su bardağı su ile ıslatın, 1/2 su bardağı su ekleyip taneler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika süreyle pişirin
Soğanı soyup yıkadıktan sonra ince ince doğrayın, yağla birlikte tencereye koyup kapağını kapatarak kısık ateşte ara sıra karıştırarak 5-6 dakika öldürün
Salçayı, mercimeği ve tuzu koyup kalan suyu ekleyerek karıştırın
Kaynamaya başlayınca bulguru koyun, tekrar karıştırın
Önce orta, sonra kısık ateşte 10-20 dakika pişirin
Üzerine baharatları serperek demlenmesi için üstünü peçete ile kapatıp 15-20 dakika kadar dinlendirin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul