Yalnız Mesajı Göster

Beyin Ezme Salatası

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beyin Ezme Salatası



BEYİN EZME SALATASI

Kullanılacak malzeme:
1 veya i,
1 ,
1/2 un suyu,
yeteri kadar tuz ve kırmızı ,
1/2 kahve fincanı kadar zeytinyağı

Yapımı: Beyini iyice yıkadıktan sonra tuzlu kaynar suya atıp haşlamalı Beyin haşlanınca kevgirle sudan çıkarmalı ve üzerindeki ince zarı ayıklayarak çıkarıp atmalı
Beri yanda yı katı olacak biçimde haşlamalı Soğuk suda tuttuktan sonra kabukları çıkarılmış yı dörde bölmeli Sarısını bir kenara ayırmalı Akını da garni olarak kullanmak üzere türlü biçimlerde kesmeli
Zar gibi ince derisi ayıklanmış i bir havana koymalı Buna nın sarısıyla kırmızı i ve tuzu da katıp havandakileri İyice döverek birbirine yedirmeli Bu ezmeyi bir yn kaba koyduktan sonra suyu dökmeli ve tahta bir kaşıkla döverek iyice karıştırmalı Karışım gibi olunca bunu tara bölmeli Yumurta aklarından garnitürler yaptıktan sonra zeytinyağını üzerlerine gezdirmeli ve tarı sofraya çıkarmalı

Alıntı Yaparak Cevapla