Konu
:
Mevsim Sebzesi Bakla
Yalnız Mesajı Göster
Mevsim Sebzesi Bakla
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mevsim Sebzesi Bakla
Malzemeler:
yarım kg taze bakla
1 limonunun suyu
1 yemek kaşığı un
1 litre soğuk su
2 baş soğan
yarım çay bardağı zeytinyağı
200 gr kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
kaynar su
1 kesme şeker
tuz
yarım demet kıyılmış dereotu
hazırlanması:
1
baklaların kılçıklarını ayırıp yıkayın ve herbirini ikiye bölün
2
genişce bir kaseye yarım limon suyu, 1 yemek kaşığı un ve 1 litre soğuk su koyun
baklaları bu suyun içinde bekletin
3
2 soğanı yemeklik doğrayıp tencereye alın
yarım çay bardağı zeytinyağı ve 200 gr kıyma ile birlikte kıyma bıraktığı suyu çekene kadar kavurun
tencereye 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyip 1-2 defa çevirin
4
baklaları süzgeçle kaseden çıkarıp tencereye ekleyin
2-3 dakika kavurun
üzerlerine çıkacak kadar kaynar su ekleyin
yarım limon suyunu ve 1 kesme şekeri de tencereye ilave edin
5
tencerenin ağzını alüminyum folyo ile kapatıp, arasıra kontrol ederek, yarım saat-45 dakika pişirin
pişmesine yakın tuzu ve kıyılmış dereotunu ekleyin
6
piştikten sonra 10 dakika dinlendirip yoğurtla servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul