Konu
:
Nuriye Tatlsı
Yalnız Mesajı Göster
Nuriye Tatlsı
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nuriye Tatlsı
Nuriye tatlısı malzemeleri
5 yumurta akı
1 yumurta
Yarım su bardağı su
4 su bardağı un
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
130 gr margarin
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı süt
3-4 çorba kaşığı kaymak
Yarım tatlı kaşığı tuz
Şerbet için:
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
2 tatlı kaşığı limon suyu
Nuriye tatlısı hazırlanışı
Nuriye tatlısı: Şerbeti hazırlamak için; tozşeker ve suyu tencereye alıp 5 dakika kaynatın
Limon suyunu ekleyip 1-2 taşım daha kaynatın
Ateşten alıp soğumaya bırakın
1 yumurta ve 5 yumurta akını hamur yoğurma kabına alın
Yarım bardak tuzlu su ilave edip kar halini alıncaya kadar çırpın
Unu ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bezeler hazırlayın
Üzerlerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin
Margarini eritip soğutarak yarı donmuş kıvama getirin
30-35 cm çapındaki bir tepsiyi 1 çorba kaşığı kadar margarinle yağlayın
2 çorba kaşığı cevizi tatlının üzerine serpmek için ayırın
Bezeleri nişasta serperek çok ince açın
15 yufkayı aralarına iki yufkada bir yağ sürerek tepsiye yayın
Üzerine cevizi serpin
Kalan yufkaları da aynı şekilde tepsiye yayın
En üstteki yufkayı yağlayın
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri açık pembe olacak şekilde 25-30 dakika pişirin
Sütü ısıtıp tatlının üzerine gezdirerek dökün
Tepsinin üzerine bir kapak kapatıp 10-15 dakika bekletin
Şerbetin üçte bir kadarını tatlının üzerine dökün
Tekrar kapağını kapatıp şerbeti çekmesini bekleyin
Kalan şerbeti 7-8 dakika daha kaynatıp koyulaştırın ve tatlının üzerine gezdirin
Tatlı soğuyunca dilimleyin
Kaymak ve cevizle süsleyip servis yapın
Afiyet olsun
Nuriye tatlısı artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul