Yalnız Mesajı Göster

Hayrabolu Tatlısı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hayrabolu Tatlısı



Hayrabolu Tatlısı

Malzemesi:

1 kg tuzsuz peynir, 8 yumurta, 250 gr un, 250 gr irmik, 2 çay kaşığı karbonat

Yapılışı:

Peynir kıyma makinesinde makine yoksa elle yumuşatılır İçine 8 yumurtanın ikisinin akı ayrılarak hepsi kırılır Unla irmik beraberce, Karbonatla birlikte yoğrulur Karışım kulak memesi yumuşaklığında olunca, hazırlanan altı yağlanmış tepside orta ısıda 45 dakika pişirilir Piştikten sonra 1250 gr su, 1 kg toz şekerle yapılan şerbet kaynamaya başladığı zaman tatlılar kepçe ile içersine atılır 20-25 dakika bastırmak sureti ile kaynatılan tatlılar tabağa konarak servis yapılır

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla