Konu
:
Hayrabolu Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Hayrabolu Tatlısı
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hayrabolu Tatlısı
Hayrabolu Tatlısı
Malzemesi:
1 kg tuzsuz peynir, 8 yumurta, 250 gr un, 250 gr irmik, 2 çay kaşığı karbonat
Yapılışı:
Peynir kıyma makinesinde makine yoksa elle yumuşatılır
İçine 8 yumurtanın ikisinin akı ayrılarak hepsi kırılır
Unla irmik beraberce, Karbonatla birlikte yoğrulur
Karışım kulak memesi yumuşaklığında olunca, hazırlanan altı yağlanmış tepside orta ısıda 45 dakika pişirilir
Piştikten sonra 1250 gr su, 1 kg toz şekerle yapılan şerbet kaynamaya başladığı zaman tatlılar kepçe ile içersine atılır
20-25 dakika bastırmak sureti ile kaynatılan tatlılar tabağa konarak servis yapılır
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul