Yalnız Mesajı Göster

Adana Usulü Nohutlu Pırasa / Adana

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Adana Usulü Nohutlu Pırasa / Adana




ALZEMELER

500 gr parça kuşbaşı et

1 kg pırasa

½ çay bardağı pirinç

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 yemek kaşığı biber salçası

1 çay bardağı sıvıyağ

1 adet limon

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

Pırasaları bir aaagahta 1 santimlik halkalar şeklinde doğrayıp, yıkıyoruz Sonra bir tencereye sıvıyağ ve salçayı koyup, 1 dakika kadar kavurup, kuşbaşı etleri ilave ediyoruz Etimizi 10-12 dakika kadar soteliyoruz Yani biraz yumuşayana kadar pişiriyoruz Et suyunu çekince de halka halka doğradığımız pırasaları ekliyoruz Birlikte 5-6 dakika kavuruyoruz Üzerine tuz ve karabiberini ekliyoruz ve 1 limonun suyunu sıkıyoruz Hemen haşlanmış nohutları da ilave ediyoruz Göz kararı, üzerine tam çıkacak kadar ama fazlası değil, sıcak su katıyoruz Pırasalar yumuşayınca pirinçleri ilave ediyoruz Pirinçler uzayıp, yumuşadığında yani ortalama 12-15 dakika sonra ocağın altını kapatıyoruz

Sıcak olarak servise sunuyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla