Konu
:
Adana Usulü Yoğurtlu Barbunya
Yalnız Mesajı Göster
Adana Usulü Yoğurtlu Barbunya
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Adana Usulü Yoğurtlu Barbunya
MALZEMELER
2 su bardağı haşlanmış barbunya
500 gr
süzme yoğurt
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarmısak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye 1 çay bardağı sıvıyağı koyup, hafif kızınca doğranmış kuru soğanı yağda sarartıyoruz
İçine salçayı ve haşlanmış barbunyaları ekliyoruz
Sonra 5-6 bardak sıcak su ilave edip, tuzunu da serpiştirip pişmeye bırakıyoruz
Barbunyalar pişip, suyunu çektikten sonra altını kapatıyoruz
Öte yandan bir havanda sarmısağı dövüyoruz
Bir kasede yoğurtla dövülmüş sarmısağı karıştırıyoruz
Pişen barbunyayı bir servis tabağına alıp, üzerine sarmısaklı yoğurdu gezdirip, servise sunuyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul