Yalnız Mesajı Göster

Adana Usulü Yoğurtlu Barbunya

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Adana Usulü Yoğurtlu Barbunya




MALZEMELER

2 su bardağı haşlanmış barbunya

500 gr süzme yoğurt

1 yemek kaşığı biber salçası

1 adet kuru soğan

2-3 diş sarmısak

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

Bir tencereye 1 çay bardağı sıvıyağı koyup, hafif kızınca doğranmış kuru soğanı yağda sarartıyoruz İçine salçayı ve haşlanmış barbunyaları ekliyoruz Sonra 5-6 bardak sıcak su ilave edip, tuzunu da serpiştirip pişmeye bırakıyoruz Barbunyalar pişip, suyunu çektikten sonra altını kapatıyoruz

Öte yandan bir havanda sarmısağı dövüyoruz

Bir kasede yoğurtla dövülmüş sarmısağı karıştırıyoruz Pişen barbunyayı bir servis tabağına alıp, üzerine sarmısaklı yoğurdu gezdirip, servise sunuyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla