09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pizza Alla Marinara
içindekiler
Üst Malzemesi İçin :
3 adet orta boy domates, incecik halka halka doğranmış
4 adet ançüez
1 diş sarımsak (opsiyonel)
Arzu ettiğiniz kadar taze kekik
Kapari, kebere turşusu (opsiyonel)
Zeytinyağı
Pizza Hamuru İçin :
4 + 1/2 cups (600 gr) işlem görmemiş ekmek unu ya da işlem görmemiş normal un (Ben Piyale'nin %100 doğal ununu kullandım )
1 + 3/4 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı instant maya (Dr Oetker)
1/4 cup zeytinyağı ya da sıvı yağ
1 + 3/4 cups (400 gr) buz gibi soğuk su
hazırlanışı
Üst Malzemesi :
Domatasleri incecik doğrayın Ezdiğiniz sarımsak, kekik ve zeytinyağıyla iyice karıştırın
Pizza tabanına, domatesleri birbirinin üzerine binecek şekilde yerleştirin, ançüezleri koyun, 2 çay kaşığı kapari turşusunu üzerine serpiştirin
Pizza Hamuru :
Unu, tuzu ve mayayı eleyip büyük bir porselen ya da cam kaba koyun Suyu ve yağı ekleyip, bütün malzeme karışana kadar büyükçe bir kaşıkla karıştırın
Elinizle 5 ile 7 dakika arası yoğurun Yapacağınız pizzaların büyüklüğüne göre 4 ya da 6 parçaya bölün (ben 4 parçaya böldüm, 30 cm çapında pizza tabanım oldu)
Bezeleri biraz daha yoğurun Top top yapıp, yağladığınız ve unladığınız bir tepsiye koyun Üzerini biraz daha yağlayıp; plastik, hava almayan bir poşetin içine koyup buzdolabında 1 gece bekletin
Kullanacağınız zaman hamurları çıkartın ve 2 saat oda sıcaklığında bekletin Sürenin sonunda yoğurup pizza tabanlarını dilediğiniz ölçüde açın Bu iş için önce aaagahı unlayın, bezeyi unlu aaagaha koyup, bir miktar üzerine un serpin Merdaneyle biraz açın ve sonra kaldırarak, yumruk yaptığınız ellerinizin üzerine koyun ve merkezden dışarı doğru sündürün İlk önceleri sünmesi zor olabilir, o zaman 5-20 dakika arası dinlendirin Hamurdaki gluten çalışacak, hamur rahatlayacak ve kolay şekil alacaktır
Fırını en yüksek dereceye getirin (250 derece) Fırın tepsisinin birini ters çevirip fırının taban bölümüne koyun Bu tepsi iyice kızacak ve pişirme taşı işlemi görecek
Pizzanın üst malzemelerini, pizza tabanına yerleştirin
Fırın ve tepsi iyice kızarınca bir fırın kağıdına pizza tabanını yerleştirin ve kızmış tepsiye koyun Tabanı ve üstü kızarana kadar 10-15 dakika arası pişirin
|
|
|