Konu
:
3 Dip Soslu Parmak Tavuk Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
3 Dip Soslu Parmak Tavuk Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
3 Dip Soslu Parmak Tavuk Tarifi
Malzemeler
Yarım kg tavuk göğsü
1 su bardağı light süt
2 çorba kaşığı teriyaki sos
Tuz,
karabiber
1 su bardağı galeta unu
Elma
sos: 1 adet elma
1 çay kaşığı esmerşeker
Yarım çay bardağı
portakal
suyu l
Tarçın
Hardal sos: 3 tatlı kaşığı hardal
2 tatlı kaşığı
bal
Kayısılı sos: 4 çorba kaşığı kayısılı yoğurt
Yarım çay kaşığı köri
1/4 kırmızı ve sarı
biber
3 Dip Soslu Parmak Tavuk Yapılışı
TAVUK göğsünü 2 parmak kalınlığında uzun şeritler halinde doğrayın
Süt, teriyaki sos, tuz ve
karabiber
karışımında 1 saat bekletin
Galeta ununa bulayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin
Diğer tarafta
elma
sos için, rendelenmiş elma, şeker ve
portakal
suyunu kısık ateşte karıştırarak 5 dakika pişirin
Ateşten aldıktan sonra
tarçın
ilave edin ve kaseye alın
Hardal sos için hardal ve balı iyice karıştırıp, kaseye alın
Kayısılı sos için yoğurt, köri, küp şeklinde doğranmış kırmızı ve sarı biberi karıştırıp, kaseye alın
Soslarla birlikte tavuğu servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul