Yalnız Mesajı Göster

3 Dip Soslu Parmak Tavuk Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

3 Dip Soslu Parmak Tavuk Tarifi





Malzemeler
  • Yarım kg tavuk göğsü
    1 su bardağı light süt
    2 çorba kaşığı teriyaki sos
    Tuz, karabiber
    1 su bardağı galeta unu

    Elma sos: 1 adet elma
    1 çay kaşığı esmerşeker
    Yarım çay bardağı portakal suyu l Tarçın

    Hardal sos: 3 tatlı kaşığı hardal
    2 tatlı kaşığı bal

    Kayısılı sos: 4 çorba kaşığı kayısılı yoğurt
    Yarım çay kaşığı köri
    1/4 kırmızı ve sarı biber

3 Dip Soslu Parmak Tavuk Yapılışı

TAVUK göğsünü 2 parmak kalınlığında uzun şeritler halinde doğrayın Süt, teriyaki sos, tuz ve karabiberkarışımında 1 saat bekletin Galeta ununa bulayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin Diğer tarafta elma sos için, rendelenmiş elma, şeker ve portakal suyunu kısık ateşte karıştırarak 5 dakika pişirin Ateşten aldıktan sonra tarçın ilave edin ve kaseye alın Hardal sos için hardal ve balı iyice karıştırıp, kaseye alın Kayısılı sos için yoğurt, köri, küp şeklinde doğranmış kırmızı ve sarı biberi karıştırıp, kaseye alın Soslarla birlikte tavuğu servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla