Konu
:
Kaburga Dolması Yemek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kaburga Dolması Yemek Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaburga Dolması Yemek Tarifi
Malzemeler
iç pilav
Malzemeler
i :
1 su bardağı pirinç
2 kaşığı tereyağı
1 çay bardağı rendelenmiş badem
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1 su bardağı su
2 çay kaşığı kırmızı pulbiber
1 yemek kaşığı karareyhan
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
kaburga
Malzemeler
i:
1,5 kg kaburga eti
½ yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
3 su bardağı su
Hazırlanışı
iç pilavın
Hazırlanışı
:
Pirinç ile bademi tereyağında kavurun
Kavrulmuş pirinç-badem karışımının yarısını bir kenara ayırın
Diğer yarısına suyu ilave ederek haşlayın
Haşlanan pilavı soğutun ve üzerine pulbiber, karabiber, maydanoz, karareyhan ve kenara ayırdığınız pirinç-badem karışımını ekleyin, iyice karıştırın
kaburganın
Hazırlanışı
:
Kaburganın içine pilavı doldurup iğne iplikle dikin
Bir tencerenin içine kaburgayı koyarak yaklaşık 110-120 dakika haşlayıp sudan çıkarın
Daha sonra orta ısıdaki fırınla 25-30 dakika kadar pişirin
sıcak servis yapın
Not: Kaburgayı doldururken içine boşluk bırakın eğer boşluk kalmazsa kaburganın patlama ihtimali vardır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul