Yalnız Mesajı Göster

Kaburga Dolması Yemek Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaburga Dolması Yemek Tarifi



Malzemeler
iç pilav Malzemeleri :
1 su bardağı pirinç
2 kaşığı tereyağı
1 çay bardağı rendelenmiş badem
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1 su bardağı su
2 çay kaşığı kırmızı pulbiber
1 yemek kaşığı karareyhan
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
kaburga Malzemeleri:
1,5 kg kaburga eti
½ yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
3 su bardağı su

Hazırlanışı
iç pilavın Hazırlanışı:
Pirinç ile bademi tereyağında kavurun Kavrulmuş pirinç-badem karışımının yarısını bir kenara ayırın Diğer yarısına suyu ilave ederek haşlayın Haşlanan pilavı soğutun ve üzerine pulbiber, karabiber, maydanoz, karareyhan ve kenara ayırdığınız pirinç-badem karışımını ekleyin, iyice karıştırın
kaburganın Hazırlanışı:
Kaburganın içine pilavı doldurup iğne iplikle dikin Bir tencerenin içine kaburgayı koyarak yaklaşık 110-120 dakika haşlayıp sudan çıkarın Daha sonra orta ısıdaki fırınla 25-30 dakika kadar pişirin sıcak servis yapın

Not: Kaburgayı doldururken içine boşluk bırakın eğer boşluk kalmazsa kaburganın patlama ihtimali vardır

Alıntı Yaparak Cevapla