Yalnız Mesajı Göster

Endonezya Usulü Kızarmış Tavuk Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Endonezya Usulü Kızarmış Tavuk Tarifi





Malzemeler
  • 8 adet piliç baget
    1 çorba kaşığı soya sosu
    Yarım limonun suyu
    2 diş dövülmüş sarmısak
    1?er çay kaşığı toz kırmızıbiber ve kişniş
    Yarım çay kaşığı zencefil
    Yarım çay kaşığı safran
    1 çay bardağı un
    Kızartmak için: Sıvıyağ

Endonezya Usulü Kızarmış Tavuk Yapılışı

Soya sosu, limon suyu, sarmısak, toz kırmızıbiber, kişniş, zencefil ve safranı karıştırın Bu sosa tavuk bagetleri bulayıp marine edin Bu şekilde buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra bagetleri una bulayıp kızgın sıvıyağda kızartın Pirinç pilavı, soya sosu ve salatalıkla birlikte servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla