Konu
:
Ayçiçek Yağlı Bakla Yemek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ayçiçek Yağlı Bakla Yemek Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayçiçek Yağlı Bakla Yemek Tarifi
1 kilo bakla
1 baş soğan
1 demet dereotu
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı toz şeker
1 adet limon
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Yeterince tuz
Hazırlanışı
Baklaları iyice ayıklayıp yıkadıktan sonra 1 limon suyu ve bir tutam tuzla oğuşturarak kevgirde bırakın
çentilmiş soğanı ayçiçek yağında hafifçe öldürün
Bir kaşık unu su ile karıştırıp soğanlara katın, baklaların üstünden bir su geçirip, fazla limonu akıttıktan sonra tencereye ilave edin
Bir bardak suda erittiğiniz şekeri de buna ekleyin
Tuzunu ilave edip, karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapayın ve kısık ateşte, kapağı bir daha açmadan pişirin
Tencereyi ateşten almadan iki dakika önce kıyılmış dereotunu serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul