09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabakli Tart Yemek Tarifi
Malzemesi:
1 su bardağı+1 çorba kaşığı un
75 gram margarin veya tereyağ
1 adet yumurta
Tuz, karabiber
Üzerine:
2 adet yumurta
3 corba kaşığı krema
1 corba kaşığı süt
1 adet kucuk kabak
4 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peynir
Birkac dal dereotu
Yapılışı:
Un, küp küp kesilmiş margarin ,yumurta, tuz, ve karabiber karıştırılır Gerekirse biraz soğuk su ilave edilir Elde edilen hamur şeffaf filme sarılarak buzdolabında yarım saat bekletilir Daha sonra dışarıya çıkararak, hafifçe yağlanmış küçük tart kalıplarına yerleştirilir a çatalla delikler açılır Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 10-15 dakika pişirilir Yumurta, krema, süt, rendelenmiş kabak, ezilmis beyaz peynir ve kıyılmış dereotunu karıştırılır Pişmiş tartların içini bu harçla doldurulur Tekrar fırına şurup, üzerleri altın sarısı renk alana dek pişirilir
|
|
|