09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındık Köftesi - Giresun

içindekiler
2 su bardağı ince çekilmiş fındık
yarım bayat ekmek içi
3 diş sarımsak
yarım su bardağı fındık yağı
250 gram beyaz peynir
1,5 çay kaşığı nane
1,5 çay kaşığı köfte baharı
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
tuz
hazırlanışı
Sarımsakları soyup ezin Beyaz peyniri ufalayın Ekmek içini ıslatıp sıkın ve ufalayın Çekilmiş fındık, sarımsak, ekmek içi, peynir, salça, köfte baharı, nane, tuz, pulbiber ve kimyonu bir kapta iyice karıştırıp yoğurun Fındık yağını azar azar ekleyip tekrar yoğurun Kuru köfte şeklini verin Servis tabağına alın

|
|
|