Yalnız Mesajı Göster

İspanaklı Turta Yemek Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Turta Yemek Tarifi



Malzemeler
300 gr dondurulmuş (veya yarım kilo taze ıspanak)
1 çorbakaşığı tereyağ (veya margarin)
450 gr dondurulmuş milföy hamuru
50 gr parmezan peyniri (veya eski kaşar)
100 gr tuzsuz lor peyniri
2 çorbakaşığı zeytinyağı
yarım su bardağı prinç
1 su bardağı süt
1 diş
1 yumurta
tuz, karabiber

4 Kişilik

Hazırlanışı
Bir kapta, bir bardak suyu ve bir bardak sütü bir tutam tuzla beraber kaynatın içine pirinci katıp kaynatmaya devam edin Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika süreyle haşlayın Arada bir karıştırmayı ihmal etmemeyin Süzdükten sonra bir kaba tersyüz edin
Taze ıspanağı ayıklayıp iyice yıkadıktan sonra (dondurulmuş ıspanağı çözdükten sonra) tuzlu suda haşlayın Süzüp sıktıntan sonra irice kıyın iki çorbakaşığı zeytinyağı, bir çorbakaşığı tereyağı (veya margarine) ve bir diş sarımsağa ıspanağı ilave edin 4 dakika kadar pişirin
Ispanağı, tuzsuz lor peyniri, 50 gr parmezan ya da eski kasar, yumurta ve üç çorbakaşığı zeytinyağı ile birlikte pirince katın Tuzlayıp biberleyin çözülmüş milföy hamurundan iki yuvarlak pazı açın Birinin diğerinden daha büyük olmasına özen gösterin
çapı 22-24 cm olan bir kalıbıyağlayın Dibini ve çeperlerini yağladıktan sonra büyükçe açtığınız yufkayla ile kaplayın
Karışımı boşaltın, ikinci yufkayı üstüne kapatın çevresine hamurdan bir kordon yapın Yüzeyini bir çatalla deldikten sonra 170 derecelik fırında 60 dakika kadar bırakın

Alıntı Yaparak Cevapla