Konu
:
İspanaklı Turta Yemek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İspanaklı Turta Yemek Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanaklı Turta Yemek Tarifi
Malzemeler
300 gr dondurulmuş (veya yarım kilo taze ıspanak)
1 çorbakaşığı tereyağ (veya margarin)
450 gr dondurulmuş milföy hamuru
50 gr parmezan peyniri (veya eski kaşar)
100 gr tuzsuz lor peyniri
2 çorbakaşığı zeytinyağı
yarım su bardağı prinç
1 su bardağı süt
1 diş
1 yumurta
tuz, karabiber
4 Kişilik
Hazırlanışı
Bir kapta, bir bardak suyu ve bir bardak sütü bir tutam tuzla beraber kaynatın
içine pirinci katıp kaynatmaya devam edin
Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika süreyle haşlayın
Arada bir karıştırmayı ihmal etmemeyin
Süzdükten sonra bir kaba tersyüz edin
Taze ıspanağı ayıklayıp iyice yıkadıktan sonra (dondurulmuş ıspanağı çözdükten sonra) tuzlu suda haşlayın
Süzüp sıktıntan sonra irice kıyın
iki çorbakaşığı zeytinyağı, bir çorbakaşığı tereyağı (veya margarine) ve bir diş sarımsağa ıspanağı ilave edin
4 dakika kadar pişirin
Ispanağı, tuzsuz lor peyniri, 50 gr parmezan ya da eski kasar, yumurta ve üç çorbakaşığı zeytinyağı ile birlikte pirince katın
Tuzlayıp biberleyin
çözülmüş milföy hamurundan iki yuvarlak pazı açın
Birinin diğerinden daha büyük olmasına özen gösterin
çapı 22-24 cm olan bir kalıbıyağlayın
Dibini ve çeperlerini yağladıktan sonra büyükçe açtığınız yufkayla ile kaplayın
Karışımı boşaltın, ikinci yufkayı üstüne kapatın
çevresine hamurdan bir kordon yapın
Yüzeyini bir çatalla deldikten sonra 170 derecelik fırında 60 dakika kadar bırakın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul