Konu
:
Evde Simit Ve Puf Böreği Yapma
Yalnız Mesajı Göster
Evde Simit Ve Puf Böreği Yapma
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Evde Simit Ve Puf Böreği Yapma
SİMİT TARİFİ
Malzemeler
1 kg
simitlik un (evcininin verdiği özelliklerde ingiliz marketde un buldum
Sanırım Türkiye’de simitlik un diye satıyorlar)
10 gr
yaş maya
15 gr
tuz
su
2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
simitlik susam (beyaz susamdan daha koyu renkli
Geçen istanbul ziyaretimde eminönünde baharatçılarda bulmuştum)
Hazırlanışı:
1- Unu ve tuzu bir kaba koyun, ortasını havuz yapıp sıcak suda erittiğiniz mayayı ve aldığı kadar suyu ekleyip kulak kıvamına gelene kadar yoğurun
2- 30 dakika mayalandırın
Üstünü nemli bezle örtün
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp unlanmış aaagahta ince uzun şekilde yuvarlayın
Hamuru halka yapıp birleşme yerini gizleyin
3- Pekmezi ve suyu karıştırın
Hamurları pekmezli suyun içine batırın ve susamı döktüğünüz kabtaki susamlara bulayın
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin
Ben fırınımın max
ısısında üstleri kızarana kadar pişirdim
Ama benim fırınım dengesiz olduğundan bazıları fazla kızardı bazıları normal oldu
Fırının önünden ayrılmamak lazım
Bu üçlü herşeye çok yakışıyor
1- salata yapılıp yenilebilir
2- börek içi olabilir 3- simit içine doldurulup yenilebilir veya fırınlanabilir
Daha bir sürü bir sürü alternatif
Mozerellalar minik toplar halinde ben bu halini çok sevdim
Malzemeler: mozerella , maydanoz, kurutulmuş domates (hepsi isteğe göre)
HAMUR KIZARTMASI Yani PUF BÖREĞİ
Malzemeler:
2 su bardağı un
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
içi için
mozerella
maydanoz
kurutulmuş domates
kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı
1- Un, tuz ve karbonatı karıştırın
2- Karışımın içine yumurta ve yoğurdu ekleyip yoğurun
Ele yapışmayan bir hamur elde etmelisiniz
Eğer yapışıyorsa un ekleyin
3- Hamuru yarım cm den daha ince açın eğer sade yapacaksanız değişik kurabiye kalıplarıyla ya da bardakla kesip kızgın yağda kızartın
Yağ mutlaka kızdırılmış olsun
Eğer içine malzeme koyacaksanız ince şekilde açıp kareler kesin
üçgen kapayacak şekilde malzemeyi koyun ve kapatın
Çatalla kapattığınız yere iz olacak şekilde bastırın
Yine kızgın yağda pişirin
4- Yağdan aldığınız börekleri mutlaka kağıt havlunun üstüne koyun yağını aldırın
Yanına çay demlemeden yemeyin )) Afiyet olsun
Not: Kızmamış yağa atarsanız hamurlarınızı yağ çeker ama kızgın yağ yağ çekmesini azaltır
Ayrıca yağınızın kızıp kızmadığını anlamak için bir ekmek parçasını yağın içine atın ve 10 a kadar sayın
pembeleşiyorsa o yağ tamamdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul