Konu
:
Fırında Balık Ve Arkadaşları
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Balık Ve Arkadaşları
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Balık Ve Arkadaşları
Malzemeler:
Bir adet dilimlenmiş palamut
2-3 defne yaprağı
2 adet orta boy patates
minik havuçlar, brokoli
1 avuç Maydanoz,
5 yemek kaşığı zeytinyağ
1/2 limon
tuz, karabiber
Hazırlanışı:
1- Dilimlenmiş palamutları yıkayıp geniş bir tabağın içine alın
İçine 3 yemek kaşığı zeytinyağ, yarım limonu sıkıp tuz karabiber ekleyip harmanlayın
Yağ ve limonun her yerine değdiğine emin olun
veya bir tabağın içine yağ limon karışımı hazırlayıp dilimleri ona batırıp çıkarabilirsiniz
minik fırın tepsinizin içine yağlı kağıt serin içine balıkları dizin üstüne defne yapraklarını koyup önceden ısınmış fırına koyun
180 derece
2- Patatesleri dilimleyin
2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiberle harmanlayın
Maydanozları ince ince kesip patatese karıştırın
Küçük fırın yepsisine yağlı kağıt serin
İçine patatesleri koyun
Balıkla birlikte fırına verin
3- Bir tencerenin içinde havuçları ve brokolileri haşlayın
4- Patates ve balıklar olunca fırından çıkarın
Servis tabağınıza balık, patates ve haşlanmış sebzeleri koyarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul