Yalnız Mesajı Göster

Beşamel Soslu İspanak Yemek Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamel Soslu İspanak Yemek Tarifi



Malzemeler
1 demet ıspanak
1 su bardağı süt
1 kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un

tuz
3-4 diş

Hazırlanışı
Ispanakları ayıklayıp, yıkayın çok ince olmamak kaydıyla doğrayın Bir tencereye koyup su eklemeden kendi suyuyla haşlayın Başka bir tencerede 1 yemek kaşığı yağı eritin 1 yemek kaşığı unu ekleyip biraz sararıncaya kadar kavurun üzerine bir bardak süt ekleyip beşamel sos elde edin Haşlanan ıspanakları süzgece alın
suyunu iyice süzdürün Beşamel sosu üzerine dökün karıştırın 1-2 dakika ıspanaklar beşamel sosu çekene kadar pişirin Borcama alın Soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün Kırmızı biberle süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla