Konu
:
Şam Tatlisi
Yalnız Mesajı Göster
Şam Tatlisi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şam Tatlisi
Malzemeler ; Yoğurt, tahin, şeker, irmik çırpılır
2 saat dinlendirilir
Kabartma tozu eklenir
30 cm çapında bir tepsi yağlanır, İçine hamur dökülür
1 yemek kaşığı tahin sürülür
Yer fıstıkları üzerine konur
Orta ısılı fırında üzeri kızarana kadar pişirilir
Şeker, su, limon suyu ile karıştırılarak şurup kaynatılır
Tatlı fırından çıkarıldıktan sonra sıcak iken, soğutulmuş şurup üstüne dökülür
4 su bardağı İrmik
1 su bardağı Tahin
1 su bardağı Yoğurt
1 paket Kabartma Tozu
1 su bardağı Toz Şeker
ŞURUP İÇİN
3 su bardağı Toz Şeker
3 su bardağı Su
2 yemek kaşığı Limon Suyu
1 yemek kaşığı Yer Fıstığı
Hamur akıcı değil ise yoğurt ilave edilip yeniden çırpılmalıdır
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul