Konu: Şam Tatlisi
Yalnız Mesajı Göster

Şam Tatlisi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şam Tatlisi




Malzemeler ; Yoğurt, tahin, şeker, irmik çırpılır 2 saat dinlendirilir Kabartma tozu eklenir 30 cm çapında bir tepsi yağlanır, İçine hamur dökülür 1 yemek kaşığı tahin sürülür Yer fıstıkları üzerine konur Orta ısılı fırında üzeri kızarana kadar pişirilir

Şeker, su, limon suyu ile karıştırılarak şurup kaynatılır

Tatlı fırından çıkarıldıktan sonra sıcak iken, soğutulmuş şurup üstüne dökülür

4 su bardağı İrmik
1 su bardağı Tahin
1 su bardağı Yoğurt
1 paket Kabartma Tozu
1 su bardağı Toz Şeker
ŞURUP İÇİN
3 su bardağı Toz Şeker
3 su bardağı Su
2 yemek kaşığı Limon Suyu
1 yemek kaşığı Yer Fıstığı
Hamur akıcı değil ise yoğurt ilave edilip yeniden çırpılmalıdır
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla