Konu
:
Elma Püreli Turta (6 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Elma Püreli Turta (6 Kişilik)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elma Püreli Turta (6 Kişilik)
(6 Kişilik)
Malzemeler
1 kg Elma
1 Bayat Ekmek
1 Su Bardağı Eritilmiş Margarin
5
5 Çorba Kaşığı Tozşeker
4 Çay Kaşığı Tarçın
1/2 Çay Bardağı Su
3 Diş Karanfil
1/2 Limon
1 Bardak Süt
1 Poşet Krem Şanti
Yemeğin Tarifi
Ekmeği çok ince ufalayın
Tavada margarini ısıtıp ufalanmış ekmek içi, 3
5 çorba kaşığı tozşeker ve iki çay kaşığı tarçını ilave ederek kızarıncaya kadar karıştırın
Hazırladığınız karışımdan iki yemek kaşığı kadarını ayırıp başka bir kaba alın
Elmaların kabuklarını soyup çekirdekli kısımlarını çıkarın ve ince ince dilimleyin
Bir tencerede yarım çay bardağı su, kalan tozşeker, tarçın ve karanfili karıştırın
Elmaları ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin
Karanfili karışımdan alıp elmaları çatalla ezerek püre haline getirin
Krem şantiyi bir bardak sütle paket üzerinde anlatıldığı şekilde hazırlayın
Yarım limonun kabuğunu rendeleyip krem şantiye ilave edin
Ekmekli karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın kalıbına 1 cm kalınlığında yayın
Üzerine bir kat krema, bir kat elma püresi yerleştirip kalan ekmekli karışımla üzerini kapatın
Bir kat daha krema sürün ve en üste elma püresini yayın
Ayırdığınız ekmekli karışımla pastanın üzerini süsleyin
Alüminyum folyoyla üzerini kapatıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirin
Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul