Yalnız Mesajı Göster

Elma Püreli Turta (6 Kişilik)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elma Püreli Turta (6 Kişilik)



(6 Kişilik)




Malzemeler

1 kg Elma
1 Bayat Ekmek
1 Su Bardağı Eritilmiş Margarin
55 Çorba Kaşığı Tozşeker
4 Çay Kaşığı Tarçın
1/2 Çay Bardağı Su
3 Diş Karanfil
1/2 Limon
1 Bardak Süt
1 Poşet Krem Şanti

Yemeğin Tarifi
Ekmeği çok ince ufalayın Tavada margarini ısıtıp ufalanmış ekmek içi, 35 çorba kaşığı tozşeker ve iki çay kaşığı tarçını ilave ederek kızarıncaya kadar karıştırın Hazırladığınız karışımdan iki yemek kaşığı kadarını ayırıp başka bir kaba alın
Elmaların kabuklarını soyup çekirdekli kısımlarını çıkarın ve ince ince dilimleyin Bir tencerede yarım çay bardağı su, kalan tozşeker, tarçın ve karanfili karıştırın Elmaları ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin Karanfili karışımdan alıp elmaları çatalla ezerek püre haline getirin
Krem şantiyi bir bardak sütle paket üzerinde anlatıldığı şekilde hazırlayın Yarım limonun kabuğunu rendeleyip krem şantiye ilave edin Ekmekli karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın kalıbına 1 cm kalınlığında yayın Üzerine bir kat krema, bir kat elma püresi yerleştirip kalan ekmekli karışımla üzerini kapatın Bir kat daha krema sürün ve en üste elma püresini yayın
Ayırdığınız ekmekli karışımla pastanın üzerini süsleyin Alüminyum folyoyla üzerini kapatıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirin Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla