Yalnız Mesajı Göster

Ekmek Üstünde İzgara Keçi Peyniri

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekmek Üstünde İzgara Keçi Peyniri



Ekmek Üstünde Izgara Keçi Peyniri

4 iri diş (soyulmamış)
1 küçük tatlı kırmızı
1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
4 ince kepek ekmeği dilimi
2 tatlı kaşığı taneli hardal
100 g i (4 dilime ayrılmış)
4 tatlı kaşığı taze çekilmiş Parmesan (ya da kaşar) i rendesi
1 olgun (dilimlenmiş)
4 yeşil salata yaprağı (yıkanıp, kurulanmış)
8 taze frenk fesleğeni dalı (isteğe bağlı)

Önce fırınınızın ızgarasını ısıtın Sıcağa dayanıklı küçük bir tabağa zeytinyağı, sarmısak ve tatlı kırmızıi koyup, tabağı fırın ızgarasının altına vererek ve sarmısak iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 15 dakika) pişirin Tabağı fırından alıp, bir kenarda sarmısak ve i elle tutulabilecek kadar soğumaya bırakın
Her kepek ekmeği dilimini diliminden biraz daha büyük kare (ya da diliminin biçimine göre yuvarlak) kesip, fırın ızgarasının altında her iki yüzlerini hafifçe kızartın Sonra fırından alıp, üstlerine hardal tanelerini serpin ve her dilimin üstüne bir dilim i Keçi i dilimlerinin üstlerine de Parmesan (ya da kaşar) ini serpip, li ekmek dilimlerini fırın ızgarasının altına yerleştirerek, tabakası altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) ızgara edin
Sarmısak ve kırmızıin kabuğunu soyun Biberi 4 eşit parçaya böldükten sonra, damarlarını ve tohumlarını çıkarıp atın Peynirli ekmek dilimlerini fırından alıp, dört küçük tabağa yerleştirerek, çevrelerini dörde bölünmüş kırmızı parçaları, fırında pişmiş sarmısak dişleri, dilimleri, yeşil salata yaprakları ve frenk fesleğeni (isteğe bağlı) yapraklarıyla süsleyerek sıcak sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla