Yalnız Mesajı Göster

Arnavut Usulü Kaymak

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arnavut Usulü Kaymak




MALZEMELER

Yarım su bardağı sızma zeytinyağı

2 su bardağı mısır unu (fırınlanmış, iri taneli olanı tercih edilir)

1 su bardağı rende kaşar

4 su bardağı kaymaklı süt

HAZIRLANIŞI

Öncelikle derin bir bakır tavaya zeytinyağını koyalım ve ateşe oturtalım

Hemen mısır unu ilave edip, büyük bir kaşıkla 2-3 dakika kadar sürekli karıştırarak kavuralım

Sütü ilave ederken de sürekli karıştırmaya devam edelim

Yaklaşık 8-10 dakika daha pişirip, kaşar peynirini ekleyelim ve 2-3 dakika yine karıştırıp, altını söndürelim ve sıcak olarak servise sunalım

Alıntı Yaparak Cevapla