Konu
:
Arnavut Usulü Kaymak
Yalnız Mesajı Göster
Arnavut Usulü Kaymak
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arnavut Usulü Kaymak
MALZEMELER
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
2 su bardağı mısır unu (fırınlanmış, iri taneli olanı tercih edilir)
1 su bardağı rende kaşar
4 su bardağı kaymaklı süt
HAZIRLANIŞI
Öncelikle derin bir bakır tavaya zeytinyağını koyalım ve ateşe oturtalım
Hemen mısır unu ilave edip, büyük bir kaşıkla 2-3 dakika kadar sürekli karıştırarak kavuralım
Sütü ilave ederken de sürekli karıştırmaya devam edelim
Yaklaşık 8-10 dakika daha pişirip, kaşar peynirini ekleyelim ve 2-3 dakika yine karıştırıp, altını söndürelim ve sıcak olarak servise sunalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul