Konu
:
Elmalı Milföy Pasta (2) (10 Dilim)
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Milföy Pasta (2) (10 Dilim)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Milföy Pasta (2) (10 Dilim)
(2) (10 Dilim)
Malzemeler
450 gr Milföy Hamuru (6 yaprak)
1 Çorba Kaşığı Pudraşekeri
100 gr Bademezmesi
600 gr Kremşanti
1 kg Elma
1 Kırmızı Elma
4 Çorba Kaşığı Tozşeker
1 Su Bardağı Elma Suyu
1 Portakal
1 Tarçın Çubuğu
3-4 Çorba Kaşığı Nişasta
2 Paket Vanllya
200 gr Böğürtlen Reçeİi
Nane Yaprakları
Yemeğin Tarifi
Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın
Milföy yapraklarını ikişerli olarak üst üste yerleştirip bir merdane veya oklava ile büyük bir kare şeklinde açın
Açtığınız hamurlardan birinin üzerine pudraşekeri serpin
Kremşantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın
Bademezmesi ile 50 gr krem şantiyi karıştırın
Karışımı açtığınız diğer milföy yapraklarının üzerine sürün
Hamuru tek tek önceden ısıttığınız fırında 15 dakika kadar pişirin
Hamurlardan soğumadan bir kelepçeli kalıpla yuvarlak daireler çıkarın
Elmaları - kırmızı elma hariç - soyup dörde bölün ve çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin
Kırmızı elmayı da çekirdeklerini çıkararak dilimleyin
Portakalın kabuklarını rendeleyip suyunu sıkın
Bir tencerede şeker, portakal suyu ve kabuğuyla tarçını kaynatın
Kırmızı elma dilimlerini 5 dakika kaynayan karışımda pişirip çıkarın
Diğer elma dilimlerini tencereye alıp 5 dakika pişirin ve nişastayı ilave ederek karıştırın
Soğumaya bırakın
Hazırladığınız kremşantiye vanilyayı ilave edin
Böğürtlen reçelini kalan portakal suyu ile 2 dakika kaynatın
Bademezmeli hamurların üzerine reçelli karışımdan sürün
İlk hamura nişastalı elmalı karışımdan ve kremşantinin üçte birini sürün
Diğer hamuru üzerine yerleştirip işlemi tekrarlayın
Kalan hamuru en üste yerleştirip kremşanti ile kaplayın
Kırmızı elma dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul