Konu
:
Etli Lahana Bohçası
Yalnız Mesajı Göster
Etli Lahana Bohçası
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Lahana Bohçası
Etli lahana bohçası malzemeleri
12 iri lahana yaprağı
2 soğan
200 gr kuzu kuşbaşı
1 su bardağı sıcak su
2 diş sarımsak
2 çay bardağı pilavlık bulgur
2 dal maydanoz
Tuz
karabiber
2 domates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
Etli lahana bohçası hazırlanışı
Etli lahana bohçası:
Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor
Şimdi başlayalım
Lahana yapraklarını diri kıvamda haşlayıp süzün
Soğanları temizleyip doğrayın
Sarımsakları soyup ezin
Maydanozu temizleyip kıyın
Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın
Zeytinyağını tencerede ısıtıp eti ilave edin ve et suyunu salıp çekene kadar kavurun
Soğanları ve sarımsakları ekleyip pembeleşene kadar soteleyin
Domatesi ilave edip 2-3 dakika pişirin
Etlerin üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte et yumuşayana kadar pişirin
Bulgur, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip bulgurlar suyunu çekene kadar pişirin
Ocaktan alın
Lahana yaprağını çorba kepçesinin içine kenarları dışa taşacak şekilde serip bulgurlu harcı ilave edin
Lahanının dışa sarkan uçlarını üste doğru kapatıp bohça gibi sarın
Diğer bohçalarıda aynı şekilde hazırlayın
Bohçaları tencereye ters çevirip yerleştirin
Salçayı kalan suda ezip bohçaların üzerine gezdirerek dökün
Kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişirin
Servis yapın
Etli lahana bohçası artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul