Yalnız Mesajı Göster

Etli Lahana Bohçası

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Lahana Bohçası




Etli lahana bohçası malzemeleri

12 iri lahana yaprağı

2 soğan

200 gr kuzu kuşbaşı

1 su bardağı sıcak su

2 diş sarımsak

2 çay bardağı pilavlık bulgur

2 dal maydanoz

Tuz

karabiber

2 domates

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 çorba kaşığı domates salçası

Etli lahana bohçası hazırlanışı

Etli lahana bohçası:

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor Şimdi başlayalım

Lahana yapraklarını diri kıvamda haşlayıp süzün Soğanları temizleyip doğrayın Sarımsakları soyup ezin Maydanozu temizleyip kıyın Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın

Zeytinyağını tencerede ısıtıp eti ilave edin ve et suyunu salıp çekene kadar kavurun Soğanları ve sarımsakları ekleyip pembeleşene kadar soteleyin Domatesi ilave edip 2-3 dakika pişirin Etlerin üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin

Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte et yumuşayana kadar pişirin Bulgur, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip bulgurlar suyunu çekene kadar pişirin Ocaktan alın

Lahana yaprağını çorba kepçesinin içine kenarları dışa taşacak şekilde serip bulgurlu harcı ilave edin Lahanının dışa sarkan uçlarını üste doğru kapatıp bohça gibi sarın Diğer bohçalarıda aynı şekilde hazırlayın Bohçaları tencereye ters çevirip yerleştirin

Salçayı kalan suda ezip bohçaların üzerine gezdirerek dökün Kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişirin Servis yapın

Etli lahana bohçası artık hazır, afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla